Czubajka kania

Gdzie jeść? Co pić? Co i gdzie można polecić? Gdzie lepiej nie ryzykować? A może wiesz, jak coś zrobić do jedzenia? Czyli wszystko o jedzeniu - restauracje, bufety, knajpy, portawy i przepisy.
Awatar użytkownika
żaba
turysta niedzielny
Posty: 9
Rejestracja: 12-08-2007 15:40
Lokalizacja: z gór

Czubajka kania

Postautor: żaba » 29-08-2008 16:39

Czy zna ktoś jakiś inny przepis na przyrządzenie" kani " jak tylko w bułce i jajku??? Jutro wybieram się ponownie 8)

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga
Posty: 2365
Rejestracja: 13-02-2006 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: Satan » 31-08-2008 08:47

No lepszego sposobu chyba nie ma?!
Ja słyszałem jeszcze o suszeniu i robieniu proszka - coś a la przyprawy.
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Awatar użytkownika
IrekM
łazik
Posty: 55
Rejestracja: 19-06-2008 18:58
Lokalizacja: Lubomierz

Postautor: IrekM » 31-08-2008 10:32

Ja preferuję smażenie na samym maśle bez panierki.

Awatar użytkownika
walter02
obieżyświat
Posty: 562
Rejestracja: 07-07-2004 18:27
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: walter02 » 31-08-2008 13:21

..a ja tylko leciutko oprószoną mąką.
Obrazek

Awatar użytkownika
żaba
turysta niedzielny
Posty: 9
Rejestracja: 12-08-2007 15:40
Lokalizacja: z gór

Postautor: żaba » 31-08-2008 20:02

Dzięki za odpowiedz
Jak znajde jeszcze jakieś kapelusze to wyprubuje na masełku lub
opruszone mąką,a suszyc nie bedzie co bo wszystkie przetrawie;)
Życzę udanego grzybobrania:)

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga
Posty: 2995
Rejestracja: 08-01-2005 18:39
Lokalizacja: Poznań (spod Moraskiej Góry)

Postautor: Lech » 08-01-2014 20:02

nickt pisze:Ja kanie na masełku lub na patyku z ogniska..
Tyle, że na kanie przyjdzie czekać do późnego lata a nawet do jesieni. I choć obecna aura przypomina jesień, to kanie na pewno nie wyrosną.
Obrazek
"Bokeh to nie jest w ogóle żaden efekt. To jest cecha konstrukcyjna obiektywu." (Janusz z Wrocławia 22-03-2017)

azja
wędrowiec
Posty: 412
Rejestracja: 27-11-2007 10:27
Lokalizacja:

Witam

Postautor: azja » 12-01-2014 06:33

Do aromatyzowani potraw można wykorzystać i proszek z kani,można pomoczyć w mleku potem panierować i smażyć z ew dodatkiem wędliny żółtego ser np. a pora na kanie to fakt zdecydowanie nie ta ale są grzyby co rosną zimą i też dobre
.Idę sobie drogą taką
Jaką dumny sam obrałem
Idę, śpiewam dumny z tego |
Że swej duszy nie sprzedałem...Fałszywi ludzie do szczęścia są mi tak potrzebni jak dziwce majtki.

Dolnoślązak
stary wyga
Posty: 1765
Rejestracja: 13-06-2008 12:39
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Dolnoślązak » 22-08-2014 09:26

Spamowanie tym bardziej. A brak reakcji admina na to co się dzieje to już całkiem woła o pomstę...

Michun
podróżnik
Posty: 242
Rejestracja: 30-05-2012 23:08
Lokalizacja: Western Front

Postautor: Michun » 22-10-2014 14:27

Mam nadzieję , że trafisz na sromotnika , spamerze.


Wróć do „Jedzenie!”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość