Robimy PIWO - też wstęp

Gdzie jeść? Co pić? Co i gdzie można polecić? Gdzie lepiej nie ryzykować? A może wiesz, jak coś zrobić do jedzenia? Czyli wszystko o jedzeniu - restauracje, bufety, knajpy, portawy i przepisy.
Bartek
tramp
Posty: 11
Rejestracja: 31-08-2004 21:02

Robimy PIWO - też wstęp

Postautor: Bartek » 17-09-2004 18:24

Idziemy do sklepu. Wyciągamy dziadźki. Wskazujemy werbalnie lub nie, o które flaszki nam chodzi. Jeśli jesteśmy w sklepie gdzie popycha się wózki, wówczas nie trzeba nawet nic wskazywać.
Sprzdawczyni jest zadowolona, bo lubi dziadźki.
My jesteśmy zadowoleni, bo lubimy piwo.
W domu jesteśmy zadowoleni drugi raz, bo lubimy piwo i właśnie je pijemy.

Zalety takiego postępowania: nie trzeba czekać 2 tygodni w temperaturze pokojowej (vide wątek o smalcu).
Wady: nie widzę.
Ostatnio w ten sposób robię skrzynkę piwa na tydzień. Polecam!

Awatar użytkownika
mariomar
stary wyga
Posty: 1135
Rejestracja: 30-07-2005 20:28
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: mariomar » 29-06-2007 09:46

A co to są "dziadźki"?


Wróć do „Jedzenie!”