Pyszne pstrągi!
Nowe miejsce na świetną rybkę w okolicach JG
Widzę że temat zszedł na spamowanie więc nie podaję nazw ani linków. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany niech napisze na priv. to podam miejsce. Podczas powrotu z Woodiego zajechałem do nowego zajazdu (kolejny raz na trasie JG-Szkl.Por). Zajazd nowy, bardzo ładny, z widokiem na góry , przyjemna obsługa a co najważniejsze dobra rybka. Na razie spróbowałem tylko pstrąga ( właścicielka powiedziała że ryba pochodzi z hodowli w Staniszowie), który był naprawdę wyśmienity. Do tego fryty robione samodzielnie a nie jakieś mrożone. Surówki dobre ale mogliby jeszcze popracować.
"Prawdziwą wartość człowieka mierzyć trzeba celami, do których dąży." - Marek Aureliusz
-
- stary wyga
Re: Pyszne pstrągi!
Niedawno jadłem zachwycającego, smacznego pstrąga w Moszczance, w Górach Opawskich.
Do listy lokali gdzie można dobrze zjeść dopisuję Mazurkową Chatę na wylocie z Jeleniej Góry w stronę Kowar, ulica Sudecka 72 bodajże. Pyszny pstrąg, spore porcje dodatków, inne dania też smakowały rodzince. Z okien i tarasu przecudny widok na Karkonosze, aż miło się je...
Polub swoją pracę, nawet gdyby była mało znacząca i odpoczywaj przy niej.
- Habelschwerdt
- łazik
Dopisuję trzy miejsca. Dla mnie nr 1 to pstrąg w OW Orlica w Rudawie, drugie miejsce - Raj Pstrąga w Goszowie, trzecie - Żubr w Kamieńczyku. Do zaliczenia pozostała mi jeszcze Wrzosowa Przystań w Długopolu ale wątpię czy przebije Orlicę. W Osmelakowej Dolinie byłem przedostatni raz w 99 roku, a ostatni rok później. Gdybym chciał surową rybę poszedłbym na sushi. Chyba że przez tyle lat coś się zmieniło ale ja już trzeci raz nie zaryzykuję.