Piwo serwowane w schroniskach

Gdzie jeść? Co pić? Co i gdzie można polecić? Gdzie lepiej nie ryzykować? A może wiesz, jak coś zrobić do jedzenia? Czyli wszystko o jedzeniu - restauracje, bufety, knajpy, portawy i przepisy.
tomaszll
obieżyświat

Postautor: tomaszll » 16-03-2010 20:45

Ja osobiście ze wszystkich piw najbardziej lubię prawdziwy kwas chlebowy ale nie jakieś podróbki. W lutym byłem 4 dni w Czeskiej Republice i wypiłem 0 piw, we wrześniu cały tydzień i tylko 1 piwo. Piwo-nawet bardzo dobre nie smakuje mi-wolę mineralki.
Co do piwa w schronisku to jest mi zupełnie obojętne czy ten napój można czy nie można kupić.

Awatar użytkownika
seba123
stary wyga

Postautor: seba123 » 16-03-2010 20:47

Mi osobiście nie przeszkadza brak wyboru piwa, ważne aby było smaczne i świeże. Generalnie wolę lekkie piwa jakie są w Czechach i na Słowacji, nasze są za mocne, a już strongi czy supermocne gdzie dolewa się wódy to dla mnie syf...

Awatar użytkownika
Raubritter
bardzo stary wyga

Postautor: Raubritter » 16-03-2010 20:50

tomaszll pisze:Ja osobiście ze wszystkich piw najbardziej lubię prawdziwy kwas chlebowy

W tym przypadku można by się spierać nad twierdzeniem jakoby (również przeze mnie lubiany) kwas chlebowy był piwem lub mógłby za takowe uchodzić.

seba123 pisze: Generalnie wolę lekkie piwa jakie są w Czechach .

Niejednokrotnie spotkałem się z opinią, że piwa czeskie to sikacze (ze względu na swoją ilość alkoholu) lub na odwrót - że polskie piwa to wódka o smaku chmielu :lol: