VI Zimowy Zlot Forum - Poganka - ankieta odnośnie terminu
- ecowarrior
- stary wyga
-
tomek-gliwice
- tramp
Ok Eco to poczekajmy do wieczora 31 stycznia, tak żeby rano 1go lutego było wiadomo czy się nam opłaca zarezerwować. Musimy mieć minimum 5 osób 5x25 zł=125 zł plus to co ja i Buba się deklarowaliśmy że jak będzie tylko 5 osób to dołożymy po 20 zł *Ja 20 zł, Buba 20 zł) W sam raz wyjdzie jakieś 165 zł. Kto tam ma dzwonić? Bo raczej 1 go trzeba byłoby osobę odpowiedzialną za chatkę powiadomić, żeby mieć na bank rezerwację i dużooo drewna.
Słuchajcie, fajnie, że podjęliście się organizacji, pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze.
Zadzwońcie już teraz, i wstępnie zaklepcie tę chatę, bez względu czu będzie ekipa na piątek, czy nie, bo może sie okazać, że ktoś Was ( lub Nas- nie wiem, czy dotrę) ubiegł, i sprawa jest bezprzemiotowa. To jest okres ferii.
A 31 stycznia zawsze możecie trynknąć jeszcze raz, i albo potwierdzić ostatecznie rezerwację, albo odwołać. To niewiele kosztuje, a jak ułatwia życie
Pozdrawiam.
Zadzwońcie już teraz, i wstępnie zaklepcie tę chatę, bez względu czu będzie ekipa na piątek, czy nie, bo może sie okazać, że ktoś Was ( lub Nas- nie wiem, czy dotrę) ubiegł, i sprawa jest bezprzemiotowa. To jest okres ferii.
A 31 stycznia zawsze możecie trynknąć jeszcze raz, i albo potwierdzić ostatecznie rezerwację, albo odwołać. To niewiele kosztuje, a jak ułatwia życie
Pozdrawiam.
-
tomek-gliwice
- tramp
- ecowarrior
- stary wyga
Z tego co wiem rezerwację na noc sobotnio-niedzielną już mamy, rzadko kto decyduje się na rezerwację obiektu z piątku na sobotę, myślę więc, że raczej nikt tam się tam nie wkręci...Jeśli oczywiście pojawią się deklaracje wcześniej to i chatkę wcześniej zarezerwujemy, no a jak nie to nie ma co przedwcześnie się wychylać bo może się okazać, że będzie trzeba się zrzucić np. w 3. I wtedy zonk...
(ale tfuu, takie pesymistyczne myśli najlepiej zdławić u zarodka
)
-
tomek-gliwice
- tramp
Pytanie techniczne odnośnie drewna i siekiery. Jeśli trzeba dopłacić z 20 zł do większej ilości opału to się dopłaci. Jest taka możliwość? Czy na wyposażeniu chatki jest siekiera do rąbania? (Jak nie ma to zabiorę) Przyda się do rąbania dużych kawałów na szczapy do rozpałki, od gazety grubych kawałków drewna nie rozpalimy.
Czy piec do gotowania który stoi obok kominka działa>? Widać go na zdjęciach z chatki. Inaczej trzeba byłoby trochę więcej gazu zabrać.
Czy piec do gotowania który stoi obok kominka działa>? Widać go na zdjęciach z chatki. Inaczej trzeba byłoby trochę więcej gazu zabrać.
- ecowarrior
- stary wyga
- ecowarrior
- stary wyga
Mnie tym bardziej było by miło, ale czy choroba mi odpuści tego nie wiem, Chełmy akurat dla "emeryta", ale jak sypnie śniegiem...
Skoro ekipa zawita na Chełmy to warto "zaliczyć" Górzec (445) czyli dla mnie po prostu Kalwarię. Góruje ona nad wsią Męcinka, idąc z Myśliborza przez Chełmiec, osadę Jerzyków natkniemy się na inną chatkę "Po lipami" zdaje się. Nigdy nie nocowałam w tych chatkach, mieszkając w Jaworze raczej nie miałam potrzeby, ale jeszcze w poprzednim schronisku w Myśliborzu tak. Na Górzec prowadzi droga krzyżowa stąd Kalwaria ma się rozumieć. A w moim kochanym Jaworze pięknie odnowiony Park Pokoju.
"•listopad - marzec: na życzenie, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym.
Kościół ewangelicko-augsburski w Jaworze (razem z Kościołem Pokoju w Świdnicy) został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Tym samym Kościół Pokoju został uznany jednym z najwybitniejszych pomników dziedzictwa ludzkości.
W powyższym stwierdzeniu nie ma przesady. Naprawdę warto odwiedzić Kościół Pokoju. Dlaczego? To arcydzieło sztuki budowlanej tamtych czasów. Drewniana konstrukcja, która miesciła nawet 6.000 wiernych! Jest też arcydziełem barokowej rzeźby i malarstwa."
http://www.atlas.pl/jawor-kosciol-pokoju.html
Chatka turystyczna PTTK - Chełmiec
"Pod Lipą"
tel. 0768702135
Skoro ekipa zawita na Chełmy to warto "zaliczyć" Górzec (445) czyli dla mnie po prostu Kalwarię. Góruje ona nad wsią Męcinka, idąc z Myśliborza przez Chełmiec, osadę Jerzyków natkniemy się na inną chatkę "Po lipami" zdaje się. Nigdy nie nocowałam w tych chatkach, mieszkając w Jaworze raczej nie miałam potrzeby, ale jeszcze w poprzednim schronisku w Myśliborzu tak. Na Górzec prowadzi droga krzyżowa stąd Kalwaria ma się rozumieć. A w moim kochanym Jaworze pięknie odnowiony Park Pokoju.
"•listopad - marzec: na życzenie, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym.
Kościół ewangelicko-augsburski w Jaworze (razem z Kościołem Pokoju w Świdnicy) został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Tym samym Kościół Pokoju został uznany jednym z najwybitniejszych pomników dziedzictwa ludzkości.
W powyższym stwierdzeniu nie ma przesady. Naprawdę warto odwiedzić Kościół Pokoju. Dlaczego? To arcydzieło sztuki budowlanej tamtych czasów. Drewniana konstrukcja, która miesciła nawet 6.000 wiernych! Jest też arcydziełem barokowej rzeźby i malarstwa."
http://www.atlas.pl/jawor-kosciol-pokoju.html
Chatka turystyczna PTTK - Chełmiec
"Pod Lipą"
tel. 0768702135
- ecowarrior
- stary wyga