Ariel Ciechański pisze:Pudelek pisze:w bardzo dobrych warunkach z pewnością, ale ciekawe w którym to czeskim sudeckim schronisku tanio się prześpimy? owszem, może znajdą się takowe z ceną umiarkowaną, ale na pewno nie tanią...
Marcin, uwzględniając to, że masz wpisaną w cenę pościel to koszt 250-300 kc zaczyna być porównywalny z PTTKiem...
250 koron to obecnie około 43 złotych - nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek spał za taką cenę w PTTK-u. Argument o pościeli mnie nie przekonuje - odgórne narzucenie pościeli, to tak jakby narzucono mi obowiązek konsumpcji śniadania (albo kolacji), a potem stwierdzono "to tak jakbyś w PTTK od razu zamówił sobie posiłek albo i dwa".
Oczywiście ceny w PTTK-ach są różne, ale póki co wstrzymałbym się z porównywaniem do nich, zwłaszcza że porównujemy ceny niższe z czeskich do nienajniższych cen PTTK-owskich
Coś kolega Pudelek sceptycznie podchodzi do cen noclegów w Czechach
sceptycznie to można podchodzić do np. pomysłu spania w Czechach (czego absolutnie nie czynię, bo nocuję tam często). Natomiast do cen w schroniskach podchodzę realistycznie - jak dla mnie, to tanie nie są.
W schroniskach i ubytowniach nawet za 150koron.
w ubytovniach i owszem (choć z reguły są to miejsca mało atrakcyjnie turystyczne), natomiast za podanie namiarów schroniska w górach, gdzie nocleg będzie za 150 koron (za jedną noc) będę bardzo wdzięczny i od razu wpiszę sobie do potencjalnego planu