II Zlot Forum Sudety.it

Coś się gdzieś dzieje ciekawego? Jeżeli wiesz o jakiejś imprezie, sam ją organizujesz albo chciałbyś zorganizować - daj znać!
Awatar użytkownika
tomuch
obieżyświat

Postautor: tomuch » 26-04-2009 21:45

mogę powiedzieć, że było zaje*iście ;)
frekwencja dopisała, sobotnia trasa bardzo ciekawa, wieczorna integracja się udała
no i za Baniakiem muszę powtórzyć: ludziska, jesteście wspaniali! ;)

nawet plany na następny zlot się pojawiły :)
Oko wszystko widzi

W góry, w góry miły bracie!
Tam przygoda czeka na Cię!

http://www.picasaweb.google.pl/tomuch.be

Awatar użytkownika
Taja
stary wyga

Postautor: Taja » 26-04-2009 21:54

jak dla mnie zlot - rewelacja!!! :)
pojutrze postaram się napisać cośkolwiek więcej na ten temat, ale dziś padam na twarz, a muszę się wyspać, bo jutro zajęcia na uczelni od 8:00 do 22:00 więc póki co - ZDJĘCIA ZLOTOWE:
http://picasaweb.google.pl/tifataja/IIZ ... k25260409#

enjoy! :)

tomaszll
obieżyświat

Postautor: tomaszll » 26-04-2009 22:23

Taja pisze:- ZDJĘCIA ZLOTOWE:
http://picasaweb.google.pl/tifataja/IIZ ... k25260409#
enjoy! :)

Gratuluję bezchmurnego niebis bardzo ciekawej trasę z Lipovych Lazni przez lomy na Smreczniku do Horni Lipova. Pewnie na trasie dało się zobaczyć Obri skaly, a wyżej schronisko na Szeraku. Widzę też zdjęcia malowniczej stacji w Horni Lipova jak również bar u Rewizora w Hanuszowicach.

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 26-04-2009 23:50

Piknie było, kto nie dotarł, niech żałuje. Myślę, że nie trzeba zdawać relacji słownej, gdyż wnet ludkowie zapodadzą zdjęcia, które same za siebie opowiedzą o zlocie. Co ciekawe, dotarły na zlot postacie mniej znane w forum, brawo.
Przede wszystkim pogoda dopisała, śnieg w masywie Śnieżnika też nie był zbyt uciążliwy. Oczywiście towarzystwo roześmiane, zadowolone. Jedyny negatyw: fatalne oznakowanie szlaku po polskiej stronie, alternatywny czeski to miód: tyczki, znaki, a u nas typowe szajs.
Następny zlot- może będzie nas jeszcze więcej? Chodzi mi po głowie albo Rudawy Janowickie (schronisko Szwajcarka) albo Dolina Bobru- Maciejowiec koło Pilchowic. Może nawet nie będziemy czekac do nastęnego roku, tylko na jesień :)
Pozdro

Awatar użytkownika
Pudelek
bardzo stary wyga

Postautor: Pudelek » 27-04-2009 00:48

Michał pisze: Myślę, że nie trzeba zdawać relacji słownej, gdyż wnet ludkowie zapodadzą zdjęcia, które same za siebie opowiedzą o zlocie.

o, o... zdjęcia sobie, a słowa sobie... jednak poczekamy na jakiś tekst ;) szczególnie jak tam w schronisku :D
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś."

https://picasaweb.google.com/110344506389073663651

http://hanyswpodrozach.blogspot.com/

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 27-04-2009 06:26

zlot to byl ogromnie udany!! mimo ze spotkalismy sie o tak poznej porze to udalo sie pointegrowac , pospiewac i wreszcie pogadac "geba w gebe" :D

jednak tam mysle ze nastepnym razem fajnie by jakos tak poplanowac trasy zeby mozna na miejsce noclegu przyjsc troche wczesniej, moze tak kolo 17, coby jakie ognicho zrobic, dluzej ze soba posiedzic, bo o polnocy po dlugije trasie to juz wszyscy troche padnieci..

jakies padaly propozycje nastepnego zlotu w gorach kamiennych i wyaty na stozku...mam nadzieje ze sprawa sie rozwinie.. :D

Michał pisze: Chodzi mi po głowie albo Rudawy Janowickie (schronisko Szwajcarka)

no to powodzenia...nie ma to jak promowanie sympatycznych miejsc o gorskim klimacie.. ja na ten zlot napewno nie przyjade...

Gryf
obieżyświat

Postautor: Gryf » 27-04-2009 07:06

W sobotę wieczorem, tuż po zachodzie słonka wpadłem do schroniska ale nikogo nie spotkałem i uderzyłem do domku myśliwskiego.
Kotlina Kłodzka ≠ Ziemia Kłodzka! :)

www.bushcraft.pl

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 27-04-2009 10:49

buba1 pisze:
Michał pisze: Chodzi mi po głowie albo Rudawy Janowickie (schronisko Szwajcarka)

no to powodzenia...nie ma to jak promowanie sympatycznych miejsc o gorskim klimacie.. ja na ten zlot napewno nie przyjade...

Tak luźno rzuciłem niewiążącą propozycję, rozumiem, że nie pałasz zbytnią sympatią dla tego miejsca... :lol:

Awatar użytkownika
Ariel Ciechański
obieżyświat

Postautor: Ariel Ciechański » 27-04-2009 10:55

Michał pisze:Tak luźno rzuciłem niewiążącą propozycję, rozumiem, że nie pałasz zbytnią sympatią dla tego miejsca... :lol:

Skoro Rudawy, to może już szybciej Czartak??

Awatar użytkownika
wirek
stary wyga

Postautor: wirek » 27-04-2009 11:36

Zlot był udany, tym bardziej, że rzeczywiście był to zlot z uwagi na wiatr panujący na Śnieżniku. Fajnie było Was wszystkich poznać. Dwa plusy tego zlotu: potwierdził się mit o zjadliwości smażonego sera, natomiast mit kofoli upadł zdecydowanie. Ten płyn nie nadaje się do picia ani do przerobu na cokolwiek (prócz drinków i to tylko wtedy, gdy jest już obojętne co i z czym). Ja w niedzielę rano poszedłem na Czarną Górę, a potem z Puchaczówki na krechę przez Rogóżkę i Konradów do Trzebieszowic, gdzie wsiadłem do pks-u do Wrocławia.

Gryf
obieżyświat

Postautor: Gryf » 27-04-2009 12:35

Wirek, zdaje się, że widziałem Cię w sobotę po zachodzie słonka schodzącego ze Śnieżnika tuż przy schronisku. Czyżbym się mylił?
Kotlina Kłodzka ≠ Ziemia Kłodzka! :)

www.bushcraft.pl

Awatar użytkownika
wirek
stary wyga

Postautor: wirek » 27-04-2009 12:57

Bardzo się mylisz. Schodziliśmy ze Śnieżnika w sobotę zwartą, 7-osobową kolumną około 22:20. Już było zdecydowanie po zachodzie słońca :P

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 27-04-2009 13:28

Gryf pisze:W sobotę wieczorem, tuż po zachodzie słonka wpadłem do schroniska ale nikogo nie spotkałem i uderzyłem do domku myśliwskiego.

Nie spotkałeś, bo wszyscy uczestnicy byli jeszcze w trasie. Najwcześniej ze Śnieżnika zebrał się Mzak, który wylądował w schronisku przed 22-gą.

Ja ze swojej strony również uważam, że warto było wozić swe zacne 4 litery :mrgreen: z północy Polski aby spędzić z Wami te kilkanaście godzin.

Pozdrawiam Forumowiczów nowopoznanych ( Buba, Mrówka, Wirek, Tomuch, Mzak) :mrgreen: , jak i bywalców z zeszłych edycji ( Taja, Wlkp, Michał) oraz Baniaka, który nie mieści mi się w w/w kategoriach :mrgreen:

Czekam na więcej fotek i do nastepnego...
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Awatar użytkownika
mzak
podróżnik

Postautor: mzak » 27-04-2009 16:00

Pozdrawiam wszystkich uczestników, spotkanie rzeczywiście udane (nawet nie za bardzo mi żal tego ominiętego wschodu słońca)

kilka twarzy

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

ach te aparaty

Obrazek Obrazek

oczekiwanie

Obrazek

spełnienie (mam nadzieję, że za tą fotkę Leżajsk zafunduje nam wyprawę nad Bajkał)

Obrazek

kilka uśmiechów

Obrazek Obrazek Obrazek

śniadanie (na poważnie i bez uśmiechu)

Obrazek Obrazek Obrazek

przed schroniskiem

Obrazek Obrazek Obrazek

powrót

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 27-04-2009 20:13

"ujrzałam kiedys o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną.. cała reszta jest wynikiem , że ją wybrałam"

http://picasaweb.google.pl/topeerz (biedronka.buba, osiolek.widmo)
http://www.biedronka-buba.fotosik.pl

Wróć do „Imprezy”