zlot

Coś się gdzieś dzieje ciekawego? Jeżeli wiesz o jakiejś imprezie, sam ją organizujesz albo chciałbyś zorganizować - daj znać!
Awatar użytkownika
ecowarrior
stary wyga

Re: Zlot

Postautor: ecowarrior » 31-08-2011 06:49

olo23333 pisze:Eco coś wiecej o tym miejscu please! Gdzie to jakieś foty - zainteresowałeś mnie bardzo...

Jak wrócę z pracy to postaram się wkleić jakieś fotki :)

Michał pisze:
ecowarrior pisze:Twa wypowiedź skłoniła mnie w temacie ankiety terminowej

Wysłany: 30-08-2011 20:52

Eko, jestem pod wrażeniem, o 20.40 pożegnaliśmy się przed pociągiem, a o 20.52 już wygenerowałeś posta, u mnie tyle czasu Windows się uruchamia :lol:

:P

Awatar użytkownika
KornelO
podróżnik

Postautor: KornelO » 31-08-2011 07:26

olo23333 pisze:No ludziska już prawie wrzesień a nic nie mamy ustalonego:
- gdzie??? zachodnie , środkowe, wschodnie
Zachodnie. W październiku się przeprowadzam i raczej nie będę miał czasu jechać gdzieś dalej. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Pudelek
bardzo stary wyga

Re: Zlot

Postautor: Pudelek » 31-08-2011 09:38

Michał pisze:
Pudelek pisze: Argument o pościeli mnie nie przekonuje - odgórne narzucenie pościeli,

To są jakieś sanepidowskie przepisy, swego czasu miałem ścinkę w PTSM w sytuacji, gdy nie miałem śpiwora, a nie chciałem pościeli, tylko tak pod kocem się przekimać.

to akurat mnie nie dziwi, bo i za granicą w ich schroniskach młodzieżowych albo masz śpiwór albo bierzesz pościel. Mi chodziło o obowiązek brania pościeli w schronisku, nawet kiedy masz ze sobą śpiwór (a takowy praktycznie zawsze ze sobą targam, niezależnie od tego czy mam coś "z pościelą" zarezerwowane, bo licho nie śpi)
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś."

https://picasaweb.google.com/110344506389073663651

http://hanyswpodrozach.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Ariel Ciechański
obieżyświat

Postautor: Ariel Ciechański » 31-08-2011 09:47

Pudelek pisze: bo są tacy co się w schroniskach w ogóle nie stołują, a są tacy, co nie noszą ze sobą nic.

A są tacy co rozbijają się w krzalu, gotują na epigazie i mają wszelkie cenniki schroniskowe w głębokim poważaniu ;-).

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 31-08-2011 10:45

Z czego Wy ludzie robicie problemy...u Czechów jest pościel w schronisku i tyle. Tak mają i nikt ani nic tego nie zmieni. Do meczetu nie wolno wejść niedopowiednio ubranym i też nikt tego nie zmieni, tylko dlatego, że w polskich kościołach jest inaczej...dla mnie jałowość tej dyskusji jest porażająca...
1. Nie podoba Ci się pościel w schronisku - nie idź tam
2. Chcesz spać w śpiworze na zapchlonych kocach w polskim PTTK'u i żebrać te 20% (ok 5zł/noc) za legitymację - rób to, nikt nie broni, zarówno Czechy i jak Polska, to wolne, w miarę demokratyczne kraje, a że inne kraje..? No to i w schroniskach są też inne maniery...a ja uważam, że ta inność jest potrzebna.
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Awatar użytkownika
Ariel Ciechański
obieżyświat

Postautor: Ariel Ciechański » 31-08-2011 10:49

Satan pisze:1. Nie podoba Ci się pościel w schronisku - nie idź tam
2. Chcesz spać w śpiworze na zapchlonych kocach w polskim PTTK'u i żebrać te 20% (ok 5zł/noc) za legitymację - rób to, nikt nie broni, zarówno Czechy i jak Polska, to wolne, w miarę demokratyczne kraje, a że inne kraje..? No to i w schroniskach są też inne maniery...a ja uważam, że ta inność jest potrzebna.

Obrazek