tandem

Wszystko co niezwiązane z górami i turystyką
Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

tandem

Postautor: buba » 08-10-2007 14:08

czy ktos z was moze wie gdzie mozna kupic taki podwojny rower?? czy teraz sie jeszcze takie gdzies produkuje?? jakiego rzedu to wydatek?.czy obie osoby maja kierownice i hamulce?? Niestety widzialam tylko przejezdzajacy , wiec nie udalo sie poczynic dokladniejszych obserwacji Wink Ostatnio tak pomyslalam ze to bardzo klimatyczny rodzaj transportu a i przy podjezdzaniu pod gorke ma swoje zalety Wink Wink Wink
"ujrzałam kiedys o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną.. cała reszta jest wynikiem , że ją wybrałam"

http://picasaweb.google.pl/topeerz (biedronka.buba, osiolek.widmo)
http://www.biedronka-buba.fotosik.pl

Awatar użytkownika
walter02
obieżyświat

Postautor: walter02 » 08-10-2007 20:28

to już raczej niszowa sprawa. A jeżeli niszowa, to droga (wbij hasło w google, zobacz, co wyjdzie), chyba, że na jakimś allegro wyczaisz jakąś staroć.

Z tego co pamiętam z dawnych czasów, jak byłem mały, to ktoś mi dał się przejechać na takim, to
1) kierownice są dwie, tyle, że ta tylnia jest na stałe - służy tylko jako podpórka
2) hamulce ma tylko ten z przodu, generalnie to ten z tyłu to się tylko nudzi patrząc na du...plecy tego pierwszego i zbiera op..., że słabo pedałuje - (nie wiem co w tym klimatycznego :lol: )
Obrazek

Awatar użytkownika
Apollo
Moderator

Re: tandem

Postautor: Apollo » 08-10-2007 21:33

buba pisze:czy obie osoby maja kierownice i hamulce??

Tak - i każdy może jechać gdzie mu się podoba ;).
A tak serio, to chyba się już takich "cacek" nie produkuje. Ja przynajmniej pamiętam takie rowery robione na bazie "Wigier", a przecież "Wigry" - Romet - to już przeszłość...
Teraz zastępczo można spiąć dwa rowery sztywnym uchwytem ;).

Wróć do „Hyde Park”