Więcej... http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... z25ndL4AUl
Eco! Trzy miesiące temu stwierdziłeś, że taka sytuacja jest prawdopodobna. Teraz się potwierdza.
Prorok, czy co?
ecowarrior pisze:Hihi, nic tylko w dobie kryzysu założyć prywatną działalność gospodarczą pod pryzmatem wróżb i przepowiedni. A, że zbliża się jesień i zabawy andrzejkowe więc temat będzie chodliwy![]()
A tak serio, to faktycznie, poruszaliśmy ten temat. To co prawda pojedynczy przypadek, ale kto wie, trochę poczekać i być może przekroczą również Bramę Morawską, wraz z wilkami, by zasilić faunę Sudetów...
ecowarrior pisze:To co prawda pojedynczy przypadek, ale kto wie, trochę poczekać i być może przekroczą również Bramę Morawską, wraz z wilkami, by zasilić faunę Sudetów...
ecowarrior pisze:A tak serio, to faktycznie, poruszaliśmy ten temat. To co prawda pojedynczy przypadek, ale kto wie, trochę poczekać i być może przekroczą również Bramę Morawską, wraz z wilkami, by zasilić faunę Sudetów...
Michał pisze:Czescy leśnicy planowali sprowadzenie pary niedźwiedzi w Jeseniki, ale nie wiem, z jakim skutkiem.
włodarz pisze:Swego czasu wśród wrocławskich ekologów pojawił się pomysł zasiedlenia niedźwiedzia w Górach Bystrzyckich. Argumentacja była podobna jak w przypadku Jeseników. Ale ja bym im zaproponował, by niedźwiedzia zasiedlili we Wrocławiu ( mają tak dużo parków). Dawno temu i tam występował.
cezaryol pisze:Chodząc po tych górach na razie nie obawiam się, że w najmniej nieoczekiwanej sytuacji i i w dowolnym miejscu spotkam to zwierzę.
Fadel pisze::)
włodarz pisze:Ale ja bym im zaproponował, by niedźwiedzia zasiedlili we Wrocławiu ( mają tak dużo parków). Dawno temu i tam występował.