Góry Wałbrzyskie, Suche i jeden dzien w Karpaczu

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
Awatar użytkownika
Sico2
podróżnik

Góry Wałbrzyskie, Suche i jeden dzien w Karpaczu

Postautor: Sico2 » 26-10-2012 06:35

Witam,
Poniżej załączam linki do mojej wyprawy z ostatnich 2 tygodni, które spędziłem w okolicach mojego domu w Wałbrzychu z 1 extra dniem w Karpaczu na sam koniec.

Nie wklejam zdjęć do postu, jakoże jest ich ponad 130, więc zajęło by mi to wieki. A każde zdjęcie jest opisane z osobna.
Miłego klikania:

Dzien 1
Krótka wyprawa na rozgrzewkę z dworca Głównego PKP Wałbrzych. Trasa Prowadziła stamtąd zielonym szlakiem do Andrzejówki, skąd zszedłem do Sokołowska i dalej do Kowalowej, żeby złapać Nyskę z powrotem do domu.

Dzien 2
Drugi dzień wyprawy. Początek - Szczwano Zdrój, później niebieskim długodystansowym szlakiem E3 na Chełmiec przez Konradów. Z Chełmca zielonym zejście do Lubomina, później wejście na Trójgarb żółtym, zejście tym samym i wyprawa powrotna zółtym szlakiem do Dworzyska w Szczawnie Zdroju, skąd wracałem do domu.

Dzien 3
Wyprawa na Dzikowiec i Lesistą Wielką z Boguszowa, która się skończyła przedwcześnie jakoże mokra trawa po poprzednim, deszczowym dniu, przesączyła moje buty do suchej nitki.

Dzien 4
Długa wyprawa z PKP Wałbrzych Główny niebieskim szlakiem w kierunku Andrzejówki przez Zamek Rogowiec i dalej na Sokołowsko i Unisław Śląski.

Dzien 5
Bardzo długi dzień w Karkonoszach z niesamowicie wysoką temperaturą i pogodą jak na zamówienie.

miles59
podróżnik

Postautor: miles59 » 26-10-2012 08:04

Fajna relacja,
piękne fotki.
Góry Suche są bardzo bliskie memu sercu,
wychowałem się w Mieroszowie.
:)

Nuta
podróżnik

Postautor: Nuta » 09-11-2012 22:31

Super. Widzę że pogoda dopisała.
Dzięki za uwagi odnośnie szlakowych nieporozumień z wałbrzyskich. Zamierzam tam latać w przyszłym roku, dlatego każda uwaga na temat PTTK-owskich łamigłówek się przyda. :wink:

Human
stary wyga

Postautor: Human » 09-11-2012 22:36

Tam miejscami są takie numery, że można napisać książkę. Szczególnie zimą, bo czasem oznaczenie jest na kamieniu, a ten zasypany półmetrową warstwą śniegu. A przed człowiekiem piękne skrzyżowanie.

teodozjusz
wędrowiec

Postautor: teodozjusz » 13-11-2012 18:36

Human pisze:Tam miejscami są takie numery, że można napisać książkę. Szczególnie zimą, bo czasem oznaczenie jest na kamieniu, a ten zasypany półmetrową warstwą śniegu. A przed człowiekiem piękne skrzyżowanie.

Ja najbardziej lubie sytuacje kiedy na skrzyzowaniu jest piekny, swiezo odmalowany znak. Na drzewie, które stoi dokładnie pośrodku skrzyzowania :D

Awatar użytkownika
Syrioosh
wędrowiec

Postautor: Syrioosh » 26-01-2013 11:41

Fajna relacja i zdjęcia. Żal tylko Bacówki pod Trójgarbem, że tak niszczeje.
Oby doczekała lepszych czasów i służyła turystą a nie zginęła jak wiele innych sudeckich schronisk.

Pozdrawiam - Syrioosh
Na wysoką wchodzę górę, na najwyższy idę szczyt...

Góry, górki i pagórki

http://picasaweb.google.pl/Syrioosh

Awatar użytkownika
Sico2
podróżnik

Postautor: Sico2 » 28-01-2013 07:52

A dziękuje. Kolejna relacja za jakieś 1,5 miesiąca z kolejnej serii wypraw.

No Bacówka, upadła, pytanie tylko czy odnowiona przyciągnęła by turystów, wszak szlak dość mało uczęszczany, oprócz Trójgrabu nic, w okolicy nie ma.

Awatar użytkownika
Kasiek
łazik

Postautor: Kasiek » 07-05-2013 19:01

Syrioosh pisze:Fajna relacja i zdjęcia. Żal tylko Bacówki pod Trójgarbem, że tak niszczeje.
Oby doczekała lepszych czasów i służyła turystą a nie zginęła jak wiele innych sudeckich schronisk.

Pozdrawiam - Syrioosh

Byłam w ostatnią niedzielę, bacówkę kupili jacyś myśliwi z okolicy, postawią tam nową, tyle że nie bacówke tylko chatę góralską, taka kolibę pod Trójgarbem. Stoi już bez ducha 2 lata, może czekają az spłonie?

Wróć do „Relacje z wypraw”