Witam,
Poniżej załączam linki do mojej wyprawy z ostatnich 2 tygodni, które spędziłem w okolicach mojego domu w Wałbrzychu z 1 extra dniem w Karpaczu na sam koniec.
Nie wklejam zdjęć do postu, jakoże jest ich ponad 130, więc zajęło by mi to wieki. A każde zdjęcie jest opisane z osobna.
Miłego klikania:
Dzien 1
Krótka wyprawa na rozgrzewkę z dworca Głównego PKP Wałbrzych. Trasa Prowadziła stamtąd zielonym szlakiem do Andrzejówki, skąd zszedłem do Sokołowska i dalej do Kowalowej, żeby złapać Nyskę z powrotem do domu.
Dzien 2
Drugi dzień wyprawy. Początek - Szczwano Zdrój, później niebieskim długodystansowym szlakiem E3 na Chełmiec przez Konradów. Z Chełmca zielonym zejście do Lubomina, później wejście na Trójgarb żółtym, zejście tym samym i wyprawa powrotna zółtym szlakiem do Dworzyska w Szczawnie Zdroju, skąd wracałem do domu.
Dzien 3
Wyprawa na Dzikowiec i Lesistą Wielką z Boguszowa, która się skończyła przedwcześnie jakoże mokra trawa po poprzednim, deszczowym dniu, przesączyła moje buty do suchej nitki.
Dzien 4
Długa wyprawa z PKP Wałbrzych Główny niebieskim szlakiem w kierunku Andrzejówki przez Zamek Rogowiec i dalej na Sokołowsko i Unisław Śląski.
Dzien 5
Bardzo długi dzień w Karkonoszach z niesamowicie wysoką temperaturą i pogodą jak na zamówienie.
Góry Wałbrzyskie, Suche i jeden dzien w Karpaczu
-
teodozjusz
- wędrowiec
Human pisze:Tam miejscami są takie numery, że można napisać książkę. Szczególnie zimą, bo czasem oznaczenie jest na kamieniu, a ten zasypany półmetrową warstwą śniegu. A przed człowiekiem piękne skrzyżowanie.
Ja najbardziej lubie sytuacje kiedy na skrzyzowaniu jest piekny, swiezo odmalowany znak. Na drzewie, które stoi dokładnie pośrodku skrzyzowania
Fajna relacja i zdjęcia. Żal tylko Bacówki pod Trójgarbem, że tak niszczeje.
Oby doczekała lepszych czasów i służyła turystą a nie zginęła jak wiele innych sudeckich schronisk.
Pozdrawiam - Syrioosh
Oby doczekała lepszych czasów i służyła turystą a nie zginęła jak wiele innych sudeckich schronisk.
Pozdrawiam - Syrioosh
Na wysoką wchodzę górę, na najwyższy idę szczyt...
Góry, górki i pagórki
http://picasaweb.google.pl/Syrioosh
Góry, górki i pagórki
http://picasaweb.google.pl/Syrioosh
Syrioosh pisze:Fajna relacja i zdjęcia. Żal tylko Bacówki pod Trójgarbem, że tak niszczeje.
Pozdrawiam - Syrioosh
Byłam w ostatnią niedzielę, bacówkę kupili jacyś myśliwi z okolicy, postawią tam nową, tyle że nie bacówke tylko chatę góralską, taka kolibę pod Trójgarbem. Stoi już bez ducha 2 lata, może czekają az spłonie?