Październikowy wypad jubileuszowy - fotorelacja

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Październikowy wypad jubileuszowy - fotorelacja

Postautor: Lech » 11-10-2007 20:06

Znawców regionu zapraszam do odgadnięcia co przedstawiają fotografie i skąd (z jakiej okolicy) zrobiono dane ujęcie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
maraswch
tramp

Postautor: maraswch » 11-10-2007 20:22

Moze Rudawy i widoczki na Karkonosze? :)
Pozdrawiam

http://maras2.fotosik.pl

Maras

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 11-10-2007 20:27

maraswch pisze:Moze Rudawy i widoczki na Karkonosze?
No nie tylko, choć Rudawy też tu są i Karkonosze, ale nie tylko. Mnie chodzi o odgadnięcie możliwie jak najwięcej, co i które zdjęcie konkretnie przedstawia.
Obrazek

Radus
podróżnik

Postautor: Radus » 11-10-2007 20:50

Myślę, że zdjęcia - pomijając już wspomniane Rudawy - były robione z Kaczawskich.
Na fotce nr 4 Lech i jego szacowna małżonka podziwiają słynne Sokoliki.
A co do pozostałych fotek - głównie Karkonosze, choć mam wrażenie, że może "zapodziały się" tutaj też G. Izerskie...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 11-10-2007 21:01

Radus pisze:Myślę, że zdjęcia - pomijając już wspomniane Rudawy - były robione z Kaczawskich.
Na fotce nr 4 Lech i jego szacowna małżonka podziwiają słynne Sokoliki.
A co do pozostałych fotek - głównie Karkonosze, choć mam wrażenie, że może "zapodziały się" tutaj też G. Izerskie...
Żadne ze zdjęć nie było robione z Gór Kaczawskich, choć na jednym z nich widać ich niewielki fragment. Gór Izerskich na żadnym zdjęciu nie ma. Zgadzają się tylko Góry Sokole, ale skąd (z jakiego kierunku) ujęcie? Po której stronie jest Krzyżna, a po której Sokolik?
Obrazek

Andrzej
łazik

Postautor: Andrzej » 12-10-2007 11:03

Zdjęcie z Sokolikami w tle bylo pstrykane od strony południowej - Krzyżna jest bardziej spiczasta. Pasuje mi to do Bramy Lubawskiej.

Awatar użytkownika
wlkp
Moderator

Postautor: wlkp » 12-10-2007 13:04

Fajne zagadki, jak znajdę trochę czasu to spróbuję coś odgadnąć.

Tak się zastanawiam skąd się wzięło słowo jubileuszowy w tytule, bo chyba nie dlatego że był to przypadkiem 800-ny post na forum, czego przy okazji gratuluję.

Jeśli chodzi o te Sokoliki (moim zdaniem najładniejsze zdjęcie ze wszystkich), to chyba gdzieś z południowo-zachodniej strony, bo cień pada z prawej strony. W dolinie to chyba Mysłakowice, a Sokolik nieco z tyłu po lewej stronie.

Awatar użytkownika
Apollo
Moderator

Postautor: Apollo » 13-10-2007 00:47

Ja znam przebieg wyprawy, więc jestem wyłączony ze zgadywania ;), chociaż samodzielnie bym nie odgadł wszystkich lokalizacji.

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 13-10-2007 10:33

wlkp pisze:Fajne zagadki, jak znajdę trochę czasu to spróbuję coś odgadnąć.

Tak się zastanawiam skąd się wzięło słowo jubileuszowy w tytule, bo chyba nie dlatego że był to przypadkiem 800-ny post na forum, czego przy okazji gratuluję.

Jeśli chodzi o te Sokoliki (moim zdaniem najładniejsze zdjęcie ze wszystkich), to chyba gdzieś z południowo-zachodniej strony, bo cień pada z prawej strony. W dolinie to chyba Mysłakowice, a Sokolik nieco z tyłu po lewej stronie.
Dokładnie tak to zostało ujęte na zdjęciu. Natomiast jeśli chodzi o słowo jubileuszowy, to był to wypad nawiązujący do wypadu przed dwudziestu laty pewnej małej grupki miłośników Sudetów, kiedy to zrodził się pomysł założenia Sekcji Przewodników Sudeckich w Poznaniu, przemianowanej później na Klub Sudecki.
    Obrazek
Obrazek

Wróć do „Relacje z wypraw”