Pudelkowe wędrówki w roku ubiegłym

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
Awatar użytkownika
Pudelek
bardzo stary wyga

Postautor: Pudelek » 24-01-2016 13:01

To teraz jeszcze część "krajoznawcza"...

W lutym trzy jednodniowe wypady na narty - do Oscadnicy oraz Koutów nad Desnou.

Obrazek
Obrazek

W marcu i kwietniu dwukrotnie Wrocław - normalnie bym nie liczył takich wyjazdów, ale tym razem penetracja była dokładna i tematyczna po starych śladach ;)
Obrazek
Obrazek

Przed Wielkanocą pobuszowałem też przy węźle kolejowym w Pyskowicach, a raczej przy tym, co Hitler chciał tam wybudować.
Obrazek
Obrazek

W maju piękny tygodniowy wypad na Podlasie i Suwalszczyznę :) Wędrówka po zadupiach, spływ Biebrzą, walka z wiatrem, noclegi pod namiotem i ogniska.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Weekend bożocielny to ponownie Republika Czeska - penetrowaliśmy środkowe Morawy oraz trochę wschodnich Czech. Cmentarze żydowskie, synagogi, pałace, zamki, niedokończona hitlerowska autostrada i to wszystko przy przepięknej pogodzie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przełom czerwca i lipca - Skandynawia, czyli Szwecja i Dania. Do tego trochę Niemiec. Pogodowa mieszanka, nowe kraje, trzy stolice (trzy, bo przez Berlin też przejeżdżaliśmy), masa zabytków, lasów i jezior, Wikingowie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sierpień - Woodstock. Mój jubileuszowy. Dziewic tym razem nie było.
Obrazek
Obrazek

Połowa września - tradycyjne już spotkanie w Sanoku miłośników Austro-Węgier.
Obrazek

W drodze powrotnej - rusińskie pogranicze: cerkwie, cmentarze i czołgi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Grudzień - również tradycyjnie wyjazd na jarmark adwentowy. Tym razem Hradec Kralove i okolice:
Obrazek
Obrazek

Pod względem częstotliwości wyjazdów rok podobny jak ten 2014. Tylko kierunki nieco inne - zamiast na południe to północy więcej ;) No i mniej krajów zaliczyłem niż poprzedni, ale za to większe ;)
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś."

https://picasaweb.google.com/110344506389073663651

http://hanyswpodrozach.blogspot.com/

Wróć do „Relacje z wypraw”