Wspomnienie z turystyki rodzinnej
- Lech
- bardzo stary wyga
Będzie możliwe dopiero jak dokonam obróbki na wersję elektroniczną i poumieszczam je w sieci. Na razie kilka fotek z wczorajszego wiosennego spotkania turystycznego w okolicy Zajączkowa z wycieczką pieszą wokół Jeziora Zajączkowskiego i Psarskiego. Ciekawostką było przejście fragmentem nieczynnej linii kolejowej na odcinku z Nojewa w kierunku Kikowa.Hoffi pisze:Mam prośbę o kolejną dawkę wspomnień sprzed parunastu, parudziesięciu lat w formie zdjęć...Czy to możlwe?

- Lech
- bardzo stary wyga
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale byłem bardzo zajęty i nie miałem czasu na czytanie wszystkich postów. Oczywiście, że są takie stacyjki. Stoją tam jeszcze tarcze ostrzegawcze i semafory kształtowe z opuszczonymi w dół ramionami świadczącymi, że linia jest nieczynna, są zwrotnice zamknięte na zamki, ceglane wiadukty i przepusty, w Nojewie znajduje się ciekawa wieża ciśnień z początku XX w. itp. Więcej o tamtej wycieczce => http://www.ksp.lanet.wroc.net/zajaczkowo.htmbuba pisze:a byly jakies opuszczone stacyjki przy tej linii kolejowej?