Nowe czasopismo

W temacie wędrowania po innych górach, a także nie-górach
Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Nowe czasopismo

Postautor: Satan » 18-08-2009 21:46

Będąc dziś w Empiku natrafiłem na nowe czasopismo o tamtyce górskiej (monotematyczne ), do kupienia jest pierwszy numer.

Więcej => http://magazynbieszczady.com/

Przejrzałem. Nie mogę powiedziec, że nie jest ciekawy, myśle, że dla wielbicieli, to super pozycja. Wydaje się, że będą się skupiać na tych dawnych, zapomnianych, zarośniętych Bieszczadach, czyli nie połoniny, a ludzie, kultura i zapomniane dzieje
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Awatar użytkownika
wirek
stary wyga

Postautor: wirek » 19-08-2009 05:59

Nie miałem jeszcze okazji przejrzeć "Bieszczadów" ale pewnie będzie to coś podobnego do "Sudetów". Tak więc spora szansa na sukces rynkowy :P

Awatar użytkownika
walter02
obieżyświat

Postautor: walter02 » 03-09-2009 21:23

ja po krótkim przewertowaniu nawet je nabyłem i stwierdzam co następuje:
do Sudetów to mu daleko;
genralnie tematyka jest podobna (nie tylko turystyka, ale także kultura, przyroda, historia, wywiady z ciekawymi ludźmi), ale jakoś tak bez bez wizji, jakby na pół gwizdka. Niektóre artykuły jakby były na siłę wpasowane w ten numer, np artykuł o ochronie dużych drapieżników - tak naprawdę niewiele miał wspólnego z Bieszczadami (tylko tyle, że te sierściuchy tam występują), tak jakby był przedrukowany z jakiejś ulotki, ogólny artykuł o wykorzystaniu GPS-a w górach - też - ani słowa o Bieszczadach, z drugiej strony fajny art o tym jak się dostać przy pomocy GPS-a gdzieśtam - mam nadzieję, że to jest początek jakiegoś cyklu, poza tym ładne zdjęcia, ładny papier (za odpowiednią cenę). Nic to zobaczymy dalej, mam nadzieję że się rozkręci.
Obrazek

Wróć do „Turystyka”