Kolejna edycja "Spotkania z Górami" odbędzie się 15.12.2009 , gościem specjalnym będzie słynna Polska Himalaistka Kinga Baranowska, która przedstawi prelekcję pod tytułem: "Na najwyższych szczytach świata"
Miejsce: Budynek A1 PWR sala 329, Wybrzeże Wyspiańskiego 27, Godzina: 19:00
"Spotkanie z Górami" i Kingą Baranowską we Wrocław
Kinga miała opowiadać o wejściu na Manaslu, Dhaulagiri i oczywiście o Kanczendzondze. O pierwszym ośmiotysięczniku powiedziała 2 zdania, o kolejnym już troszkę więcej no i miała się skoncentrować na Kanczendzondze. No i się skoncentrowała... opowieść pełna patosu o tym jak jej było źle i ciężko i ciężko i źle... całość trwała niecałą godzinkę i do tego pół godziny problemów technicznych z obsługą komputera.
Więcej dowiedziałam się z informacji prasowych o jej wejściach niż z tego slajdowiska. A szkoda, bo zdjęcia miała niezłe, do tego rewelacyjne filmiki...
Ludzi potraktowała jak zbiorowisko laików- na zasadzie "Nie będę wam mówić jak przebiegała wyprawa ale wytłumaczę wam co to jest aklimatyzacja"
Szkoda, bo miała i o czym opowiadać i sale wypchaną po brzegi...
Więcej dowiedziałam się z informacji prasowych o jej wejściach niż z tego slajdowiska. A szkoda, bo zdjęcia miała niezłe, do tego rewelacyjne filmiki...
Ludzi potraktowała jak zbiorowisko laików- na zasadzie "Nie będę wam mówić jak przebiegała wyprawa ale wytłumaczę wam co to jest aklimatyzacja"
Szkoda, bo miała i o czym opowiadać i sale wypchaną po brzegi...
Ja byłem i po części się z Tobą zgodzę – mi osobiście brakowało pytań do Kingi bo sam chciałem zadać przynajmniej jedno i fakt panował chaos organizacyjny- nikt nas z drugiej strony do tego nie zmuszał wstęp był darmowy więc warto było przyjść choćby dla tych zdjęć i filmów z tak niesamowitych miejsc... do których od razu człowieka ciągnie.