glupie pytanie

Coś nie działa? Jakieś pytania? A może masz jakieś propozycje co do nowych działów forum?
buba

glupie pytanie

Postautor: buba » 15-03-2006 19:25

wiem ze wykazuje sie totalna glupota i powinnam sie wstydzic i schowac pod krzeslo :oops: ... ale co trzeba zrobic zeby do postu wstawic zdjecie , ktore np.mam na dysku...czasem czuje taka wewnetrzna potrzebe i nie wiem jak... :oops:

Awatar użytkownika
Apollo
Moderator
Posty: 3013
Rejestracja: 17-03-2005 00:08
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Apollo » 15-03-2006 20:43

Nie przejmuj się, też dopiero co rozszyfrowałem jak to zrobić.
Po pierwsze, musisz umieścić zdjęcie w sieci (w jakimś swoim folderze ftp). Możesz takie założyć bezpłatnie np. na Onecie, WP, Interii itd.
Wgrywasz zdjęcie na swoje konto (załóżmy: www.buba.onet.pl). Fotka będzie dostępna pod adresem: www.buba.onet.pl/fotka1.jpg (przykładowo).

W poście, który piszesz na forum, podajesz sam adres internetowy zdjęcia

[ img ] www.buba.onet.pl/fotka1.jpg [ /img ]

ujmując to w klamry "img", jak wyżej.

I gotowe!

Czekam na zdjęcia ;).

buba

Postautor: buba » 15-03-2006 22:33

dzieki za odpowiedz, postaram sie tak zrobic :) moze mi sie uda...

Awatar użytkownika
Apollo
Moderator
Posty: 3013
Rejestracja: 17-03-2005 00:08
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Apollo » 15-03-2006 23:15

Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie ok ;).

Awatar użytkownika
walter02
obieżyświat
Posty: 562
Rejestracja: 07-07-2004 18:27
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: walter02 » 16-03-2006 10:26

buba - jak się zadaje pytania w dwóch wątkach (w tym jedno niezgodne z tematem):evil: , to później, trzeba je wszystkie przeszukiwać

looknij tam
http://forum.sudety.it/viewtopic.php?t=245

napisałem Ci co-nieco :D

buba

Postautor: buba » 16-03-2006 13:36

hej! wiem ze napisalam raz w zlym watku... wiec postanowilam sie poprawic i napisalam tez we wlasciwym... ;) przepraszam za zamieszanie

Awatar użytkownika
wirek
stary wyga
Posty: 1927
Rejestracja: 12-09-2004 21:43
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: wirek » 16-03-2006 14:28

Jak próbuję wklejać zdjęcia, to korzystam z tej strony http://imageshack.us/ . Teoretycznie jest wszystko opisane, co prawda po angielsku, ale jak ostatnio próbowałem wkleić zdjęcie wiaty z przełęczy Wilczej, to mi się wkleił tylko link :? Coś mi się zdaje, że pod tym krzesłem to może nam być ciasno :oops:
i do tego nie zauważyłem, że Walter był szybszy :P

Kali_77
łazik
Posty: 91
Rejestracja: 16-03-2009 09:26
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postautor: Kali_77 » 16-03-2009 10:50

witam
próbuje dodać swoje zdjęcie do posta, ale w ogóle nie chce się wyświetlić w oknie posta, postępuje zgodnie z tym co napisano wyżej ale zdjęcie się nie pojawia, może mi ktoś powiedzieć co robię źle, o to przykłady jak wpisuje zdjęcie
Obrazek
Ostatnio zmieniony 16-03-2009 10:57 przez Kali_77, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga
Posty: 2365
Rejestracja: 13-02-2006 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: Satan » 16-03-2009 10:55

Kali_77 pisze:witam
próbuje dodać swoje zdjęcie do posta, ale w ogóle nie chce się wyświetlić w oknie posta, postępuje zgodnie z tym co napisano wyżej ale zdjęcie się nie pojawia, może mi ktoś powiedzieć co robię źle, o to przykłady jak wpisuje zdjęcie
Obrazek


Jeszcze tylko zmień końcówkę na "jpg" i będzie...

Obrazek

...tak 8)

tzn, aby fotka istniała na forum, nusi być cały czas w zasobach fotosika, nie możesz jej z usunąć. Link potrzeby z fotosika, to "pełen rozmiar na forum"
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Kali_77
łazik
Posty: 91
Rejestracja: 16-03-2009 09:26
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postautor: Kali_77 » 16-03-2009 11:17

a można załączyć zdjęcie udostępnione w picasa, bo tam nie moge znaleść odpowiedniego linku do obrazka...

Awatar użytkownika
Taja
stary wyga
Posty: 1268
Rejestracja: 15-04-2007 15:06
Lokalizacja: Poznań

Postautor: Taja » 16-03-2009 23:29

tej Satan a mi się wyświetla w miejscu Twojego zdjęcia czerwony krzyżyk na białym tle :P

Awatar użytkownika
Apollo
Moderator
Posty: 3013
Rejestracja: 17-03-2005 00:08
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Apollo » 16-03-2009 23:44

To znak, że Satan jest z PCK albo z joannitów ;).

Awatar użytkownika
wirek
stary wyga
Posty: 1927
Rejestracja: 12-09-2004 21:43
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: wirek » 17-03-2009 06:59

Czasami pomaga kliknięcie na krzyżyk prawym klawiszem i potem w "pokaż obrazek" (tak było przynajmniej w W`98)


Wróć do „Forum o forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość