Hazmburk pisze:Ogólnie wygląda to na jednorazowy wybryk.
Jednorazowy wybryk? Dziwne, bo w tamtych latach kilka razy w roku jeździłem z rodzicami w odwiedziny do babci i dziadka, w tym na każde święta (mieliśmy zniżkę na przejazdy kolejami) i za każdym razem był to jednorazowy wybryk PKP, że trzeba było o wiele dalej dłużej jechać trasą okrężną przez Kamienną Górę. Po prostu idealizujesz i ulegasz fałszywym wyobrażeniom wyłącznie na podstawie archiwalnych tabel rozkładu jazdy, w których wszystko wygląda pięknie i jest punktualnie wypisane co do minuty przyjazdów i odjazdów oraz i trasy przejazdu, a o stanie danej linii, jej zamknięciach, remontach i objazdach oraz faktycznych czasach przejazdu ani słowa.
Fadel pisze:A co na kursie wykładano, mówiąc, by tego nie rozpowszechniać, ale żeby wiedzieć jak było naprawdę - tego niestety nie wiesz
To akurat wiem. Jeden wielki pic, bo co innego było na na kursie, a co innego wymagano na egzaminie. Wiem również jak potraktowano "obcych". To była jedna wielka kpina. O tym nieco szerzej tu >
http://kspoz.interiowo.pl/poczatki.htmFadel pisze:A od Tadeusza Stecia proszę z daleka.
Ale o co chodzi? Wielokrotnie poparłem pomysł nazwania jego imieniem jednej z ulic w Jeleniej Górze. Na tym forum również.
Fadel pisze:On przeszedł do historii. Tobie będzie trudniej. No chyba że spalisz jakąś bibliotekę.
A Ty co zamierzasz spalić aby przejść do historii? Może las na Ślęży?