schronisko pod łabskim szczytem

Gdzie spać? Za ile? Co można polecić, a co raczej nie.
piotrekok
łazik

Postautor: piotrekok » 05-12-2009 09:31

Satan pisze:A skąd się ta wysoka ocena wzięła?

Szczerze mówiąc nie wiem. Szczególnie gdy poczyta się wpisy w ich księdze gości, te z przed pół roku. Ale byli w pierwszej piątce rankingu polskich schronisk.

Awatar użytkownika
Pudelek
bardzo stary wyga

Postautor: Pudelek » 05-12-2009 10:33

tak, a wygrało schronisko na Przegibku, w Żywieckim. To najlepiej pokazuje, jak "wiarygodny" to był ranking (choć akurat w Łabskim nie byłem, więc tutaj mi ciężko się ustosunkowywać).
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś."

https://picasaweb.google.com/110344506389073663651

http://hanyswpodrozach.blogspot.com/

Awatar użytkownika
T93
tramp

Postautor: T93 » 05-12-2009 12:33

piotrekok pisze:
Satan pisze:A skąd się ta wysoka ocena wzięła?

Szczerze mówiąc nie wiem. Szczególnie gdy poczyta się wpisy w ich księdze gości, te z przed pół roku. Ale byli w pierwszej piątce rankingu polskich schronisk.

akurat wpisy w ksiedze gosci(te hiper super pozytywne) to najczesciej smaruje personel schroniska jak ma ku temu okazje :lol:
hellish rock n' roll freak;)

piotrekok
łazik

Postautor: piotrekok » 05-12-2009 16:23

T93 pisze:
akurat wpisy w ksiedze gosci(te hiper super pozytywne) to najczesciej smaruje personel schroniska jak ma ku temu okazje :lol:

Ostatnio - jednak mimo wszystko - nie personel tylko właśnie zadowoleni uczestnicy zlotu npm.:) Ale to jest akurat jasne :)

tomaszll
obieżyświat

Postautor: tomaszll » 06-12-2009 09:28

Myślę, że problem rozbieżnych ocen od bardzo dobrych do negatywnych wynika ze słabości turysty jako konsumenta usług. Na przykład na tej stronie jest sporo schronisk gdzie przeważają oceny bardzo dobre i nagle pojawia się ocena niedostateczna. Podobnie jest na stronie schroniska Pod Łabskim wpada kilka ocen bardzo dobrych a potem kilka ocen niedostatecznych.Średnia może będzie dostateczny.

W tym miejscu to aż się prosi z przykładem z Czech. Wielokrotnie czytałem na czeskich stronach opinie na temat ich kempingów i tam z takim ekstremalnym zjawiskiem kilka ocen bardzo dobrych a potem oceny niedostateczne nigdy się nie spotkałem. A i dyskusja jest na zupełnie innym poziomie. Turyści nie mają problemów w stylu: brak ciepłej wody, brudne toalety, zakłócona cisza nocna, chamski i wulgarny personel.
Dyskutuje się o tym czy dobrze jest, że restaurację na kempingu zamykają o 22:00, ocenia się przygotowanie terenu pod namiot, czy wyposażenie kempingu jest adekwatne do ceny itp.

Awatar użytkownika
ecowarrior
stary wyga

Postautor: ecowarrior » 06-12-2009 16:59

tomaszll pisze:W tym miejscu to aż się prosi z przykładem z Czech

Ten przykład prosi się nieustannie w każdym miejscu!!
Że też mamy tutaj (prawie) samych niereformowalnych forumowiczów!!

Awatar użytkownika
T93
tramp

Postautor: T93 » 06-12-2009 18:34

tomaszll pisze:Myślę, że problem rozbieżnych ocen od bardzo dobrych do negatywnych wynika ze słabości turysty jako konsumenta usług. Na przykład na tej stronie jest sporo schronisk gdzie przeważają oceny bardzo dobre i nagle pojawia się ocena niedostateczna. Podobnie jest na stronie schroniska Pod Łabskim wpada kilka ocen bardzo dobrych a potem kilka ocen niedostatecznych.Średnia może będzie dostateczny.

W tym miejscu to aż się prosi z przykładem z Czech. Wielokrotnie czytałem na czeskich stronach opinie na temat ich kempingów i tam z takim ekstremalnym zjawiskiem kilka ocen bardzo dobrych a potem oceny niedostateczne nigdy się nie spotkałem. A i dyskusja jest na zupełnie innym poziomie. Turyści nie mają problemów w stylu: brak ciepłej wody, brudne toalety, zakłócona cisza nocna, chamski i wulgarny personel.
Dyskutuje się o tym czy dobrze jest, że restaurację na kempingu zamykają o 22:00, ocenia się przygotowanie terenu pod namiot, czy wyposażenie kempingu jest adekwatne do ceny itp.

to moze wez sie przenies do czech zapusc sobie dlugie wlosy z grzywka,otwórz pilsnera i pospiewaj sobie z Vondrackowa,tylko pamietaj nie zabieraj ze soba komputera,odetchniemy z ulga :lol:
hellish rock n' roll freak;)

Awatar użytkownika
Ariel Ciechański
obieżyświat

Postautor: Ariel Ciechański » 06-12-2009 19:43

T93 pisze:akurat wpisy w ksiedze gosci(te hiper super pozytywne) to najczesciej smaruje personel schroniska jak ma ku temu okazje :lol:

Nie przesadzajmy ;-) Ja do personelu się nie zaliczam, a wrażenia ma hiper pozytywne ;-)

Awatar użytkownika
Pudelek
bardzo stary wyga

Postautor: Pudelek » 07-12-2009 01:31

T93 pisze:
tomaszll pisze:Myślę, że problem rozbieżnych ocen od bardzo dobrych do negatywnych wynika ze słabości turysty jako konsumenta usług. Na przykład na tej stronie jest sporo schronisk gdzie przeważają oceny bardzo dobre i nagle pojawia się ocena niedostateczna. Podobnie jest na stronie schroniska Pod Łabskim wpada kilka ocen bardzo dobrych a potem kilka ocen niedostatecznych.Średnia może będzie dostateczny.

to moze wez sie przenies do czech zapusc sobie dlugie wlosy z grzywka,otwórz pilsnera i pospiewaj sobie z Vondrackowa,tylko pamietaj nie zabieraj ze soba komputera,odetchniemy z ulga :lol:

ja akurat mam długie włosy, grzywka jak najbardziej jest, a Vodraczkową lubię, jak chcę uśpić koty :P A Pilsner bardzo dobre piwo jest (jak wszystkie czeskie) - a o to mi właśnie chodzi - nie uciekajmy w stereotypy mniej lub bardziej głupie (szczerze mówiąc nie wiem skąd wziął się obraz Czecha z długimi włosami z tyłu a z przodu krótko, bo w tej chwili to jakoś tego nie obserwuję), skupmy się na meritum, choć oczywiście zgadzam się, że hasła tych dwóch, którzy wiedzą za wszystkich i wszystko, wytłumaczając zresztą wszelkie nieścisłości w oczywisty sposób (zastanawiam się, czemu nie zostali Mesjaszami), potrafią wkurzyc.

Ale kurw...ca mnie też bierze jak słuszę o oburzeniu że ktoś robi we własne gniazdo (tak jakby obowiązkiem człowieka była pochwalanie swojego gniazda) i tym tego przytyki, że to Czechy to coś tam... (jak swojego czasu któraś powiedziała, że to jest polskie forum więc czeska część Sudetów nas nie obchodzi)... SKUPMY SIĘ!

Wielokrotnie czytałem na czeskich stronach opinie na temat ich kempingów i tam z takim ekstremalnym zjawiskiem kilka ocen bardzo dobrych a potem oceny niedostateczne nigdy się nie spotkałem.
to akurat o niczym nie świadczy. albo wszyscy są zachwyceni kepmingiem (co rzadko się zdarza z natury) albo ktoś się boi odezwać, jak wszyscy już chwalili, a tu trzeba zganić albo po prostu ktoś cenzuruje opinie. W sumie - przykład porównujący co najmniej śmieszny.
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś."

Awatar użytkownika
WILK70
podróżnik

Postautor: WILK70 » 07-12-2009 10:43

To że akurat opinie są różne świadczyć może fakt ,że obsługa ma lepsze lub gorsze dni, jednak to nie znaczy ,że ma na tym tracić zmożony trasą turysta, bo to że ktoś ma zły nastrój nie interesuje mnie jako konsumenta.
Nie oczekuje również ,że mają mnie witać z czerwonym dywanem, chlebem i solą, ja chce przyjść otrzymać klucz rzucić w kąt plecak, pobawić się ze znajomymi w spokoju wypić pifko i odpocząć. Nie oczekuje że ktoś mnie ma przytulić poklepać i się ze mną przyjaźnić. W tym miejscu jak już pisałem bywa różnie. O Czym ja się osobiście przekonałem. A Czesi według mnie nie mają z tym nic wspólnego, bo jak napisał kolega są po innej stronie Sudetów.
Co do samych ocen to jest to sprawa dla mnie prosta, jednym się będzie tam podobać innym nie, wszytskim się nie dogodzi.Ale obowiązkiem pracowników jest traktować wszytskich swoich klientów tak samo, a nie dzielić na lepszych czy gorszych turystów. Nawet jeśli turysta jest marudny , bo klient to klient. Płaci więc ma prawo wymagać....
Żyj tak, aby strach przed śmiercią nigdy nie zagościł w twoim sercu. Nie martw się o cudzą wiarę; szanuj poglądy innych i żądaj aby szanowano twoje...
Tecumseh, Przywódca Narodu Szawanezów

http://picasaweb.google.com/szalonywilk1

azja
wędrowiec
Postautor: azja » 08-12-2009 00:14

A Czesi według mnie nie mają z tym nic wspólnego, bo jak napisał kolega są po innej stronie Sudetów
mylsz się i to bardzo ale to szczegół

Awatar użytkownika
WILK70
podróżnik

Postautor: WILK70 » 09-12-2009 10:14

azja pisze:
A Czesi według mnie nie mają z tym nic wspólnego, bo jak napisał kolega są po innej stronie Sudetów
mylsz się i to bardzo ale to szczegół

Nie czepiajmy się "szczegółów" nie to miałem na myśli
Żyj tak, aby strach przed śmiercią nigdy nie zagościł w twoim sercu. Nie martw się o cudzą wiarę; szanuj poglądy innych i żądaj aby szanowano twoje...

Tecumseh, Przywódca Narodu Szawanezów

http://picasaweb.google.com/szalonywilk1

tomaszll
obieżyświat

Postautor: tomaszll » 23-01-2010 22:26

Na temat schroniska pod Łabskim szczytem warto dorzucić opinie w temacie z G.W.

http://forum.gazeta.pl/forum/w,72,99138 ... u.html?v=2

Ja tam nigdy nie nocowałem i nie zamierzam nocować. Jednak kiedyś z małżonką zatrzymaliśmy się pod Łabskim. Żona zamówiła naleśnik i to był błąd życiowy. Ten naleśnik był tak mały, że stanowił dobry posiłek dla naszego jednego kota, dla drugiego by już nie wystarczyło. Zatem nadal w schronisku jak za komuny obowiązuje zasada, że najpewniej jest zamówić zupę lub nic. Trzeba tez dodać, że mamy koty o n normalnej, którym bardzo daleko do Garfielda.

Awatar użytkownika
ecowarrior
stary wyga

Postautor: ecowarrior » 05-02-2010 12:52

Przejrzałem zestawienie no i cóż, zważając, że w 95% polskich schronisk już zawitałem to spośród rankingu (sudeckich obiektów) najbardziej szokuje mnie tak wysoka pozycja Łabskiego i Pasterki w stosunku do Zygmuntówki :shock:
Ekipa oceniająca obiekty brała pod uwagę "warunki noclegowe, sanitarne, wyżywienie, samą atmosferę schroniska i przestrzeganie zasad zawartych w regulaminie. - Działaliśmy według popularnej metody "mystery shopping", czyli nie ujawniając powodu wizyty, przyglądaliśmy się zachowaniu obsługi i efektom jej pracy". No dobra, do warunków noclegowych czy sanitarnych można sie doczepić, ale pozostałe kwestie są w jak najlepszym porządku, atmosfera, przestrzeganie regulaminu czy wyśmienita kuchnia z legendarną jajecznicą z wkładką :)

Awatar użytkownika
Pudelek
bardzo stary wyga

Postautor: Pudelek » 05-02-2010 19:05

ecowarrior pisze:Przejrzałem zestawienie no i cóż, zważając, że w 95% polskich schronisk już zawitałem to spośród rankingu (sudeckich obiektów) najbardziej szokuje mnie tak wysoka pozycja Łabskiego i Pasterki w stosunku do Zygmuntówki :shock:

widać Bogdan nie chciał się z nimi napić (albo właśnie chciał i polegli :lol: ).

A w Pasterce to się dobrze... puszcza bąka w bufecie 8) Bo warunki noclegowe wcale nie sa jakoś rewelacyjnie lepsze niż w Zygmuntówce.

Wróć do „Noclegi”