Satan pisze:A skąd się ta wysoka ocena wzięła?
Szczerze mówiąc nie wiem. Szczególnie gdy poczyta się wpisy w ich księdze gości, te z przed pół roku. Ale byli w pierwszej piątce rankingu polskich schronisk.
piotrekok pisze:Satan pisze:A skąd się ta wysoka ocena wzięła?
Szczerze mówiąc nie wiem. Szczególnie gdy poczyta się wpisy w ich księdze gości, te z przed pół roku. Ale byli w pierwszej piątce rankingu polskich schronisk.
tomaszll pisze:Myślę, że problem rozbieżnych ocen od bardzo dobrych do negatywnych wynika ze słabości turysty jako konsumenta usług. Na przykład na tej stronie jest sporo schronisk gdzie przeważają oceny bardzo dobre i nagle pojawia się ocena niedostateczna. Podobnie jest na stronie schroniska Pod Łabskim wpada kilka ocen bardzo dobrych a potem kilka ocen niedostatecznych.Średnia może będzie dostateczny.
W tym miejscu to aż się prosi z przykładem z Czech. Wielokrotnie czytałem na czeskich stronach opinie na temat ich kempingów i tam z takim ekstremalnym zjawiskiem kilka ocen bardzo dobrych a potem oceny niedostateczne nigdy się nie spotkałem. A i dyskusja jest na zupełnie innym poziomie. Turyści nie mają problemów w stylu: brak ciepłej wody, brudne toalety, zakłócona cisza nocna, chamski i wulgarny personel.
Dyskutuje się o tym czy dobrze jest, że restaurację na kempingu zamykają o 22:00, ocenia się przygotowanie terenu pod namiot, czy wyposażenie kempingu jest adekwatne do ceny itp.
T93 pisze:tomaszll pisze:Myślę, że problem rozbieżnych ocen od bardzo dobrych do negatywnych wynika ze słabości turysty jako konsumenta usług. Na przykład na tej stronie jest sporo schronisk gdzie przeważają oceny bardzo dobre i nagle pojawia się ocena niedostateczna. Podobnie jest na stronie schroniska Pod Łabskim wpada kilka ocen bardzo dobrych a potem kilka ocen niedostatecznych.Średnia może będzie dostateczny.
W tym miejscu to aż się prosi z przykładem z Czech. Wielokrotnie czytałem na czeskich stronach opinie na temat ich kempingów i tam z takim ekstremalnym zjawiskiem kilka ocen bardzo dobrych a potem oceny niedostateczne nigdy się nie spotkałem. A i dyskusja jest na zupełnie innym poziomie. Turyści nie mają problemów w stylu: brak ciepłej wody, brudne toalety, zakłócona cisza nocna, chamski i wulgarny personel.
Dyskutuje się o tym czy dobrze jest, że restaurację na kempingu zamykają o 22:00, ocenia się przygotowanie terenu pod namiot, czy wyposażenie kempingu jest adekwatne do ceny itp.
to moze wez sie przenies do czech zapusc sobie dlugie wlosy z grzywka,otwórz pilsnera i pospiewaj sobie z Vondrackowa,tylko pamietaj nie zabieraj ze soba komputera,odetchniemy z ulga
to akurat o niczym nie świadczy. albo wszyscy są zachwyceni kepmingiem (co rzadko się zdarza z natury) albo ktoś się boi odezwać, jak wszyscy już chwalili, a tu trzeba zganić albo po prostu ktoś cenzuruje opinie. W sumie - przykład porównujący co najmniej śmieszny.Wielokrotnie czytałem na czeskich stronach opinie na temat ich kempingów i tam z takim ekstremalnym zjawiskiem kilka ocen bardzo dobrych a potem oceny niedostateczne nigdy się nie spotkałem.
azja pisze:mylsz się i to bardzo ale to szczegółA Czesi według mnie nie mają z tym nic wspólnego, bo jak napisał kolega są po innej stronie Sudetów
ecowarrior pisze:Przejrzałem zestawienie no i cóż, zważając, że w 95% polskich schronisk już zawitałem to spośród rankingu (sudeckich obiektów) najbardziej szokuje mnie tak wysoka pozycja Łabskiego i Pasterki w stosunku do Zygmuntówki![]()