Temat do usuniecia

Gdzie spać? Za ile? Co można polecić, a co raczej nie.
emil
łazik

Postautor: emil » 02-03-2008 19:40

Słuchajcie, ja tylko zwrócę uwagę na jedno - nie wiemy jak było naprawdę. Kolega Rafał w swej nadgorliwości porobił zdjęcia, pospisywał numery, ale nie zdążył biedaczek nagrać tych nieszczęsnych turystów. Patrząc po zdjęciach, to ta "libacja" ograniczała się do kilku piw (bodajże 6 butelek naliczyłem łącznie na tych zdjęciach - na kilka osób to kiepsko). Skąd więc mamy pewność, że "darli ryja"? Ktoś, kto dysponuje tak skrzywioną percepcją rzeczywistości, mógł nazwać darciem ryja jakikolwiek dźwięk powyżej szeptu. Przemyślcie to.

A odnośnie chatki - trzeba ją chronić przed takimi jak Rafał. Dla ich własnego bezpieczeństwa. Wyobraźcie sobie imprezę do rana, paru prawdziwych kozaków, masę alkoholu i halucynów, a wśród nich Rafała. Za jakiekolwiek zwrócenie uwagi zarobiłby po prostu pogrzebaczem po twarzy. I nie mówcie mi, ze to niemożliwe, bo sam widziałem taką sytuację. Kto zna jednego gościa z ekipy z Wrześni, wie o czym mówię (Buba, to nie ci o których pomyślałaś. Ten był osobno.)

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 02-03-2008 19:48

Najważniejsze jest to, żeby wszyscy nie myśleli w ten sam sposób, wówczas świat i życie byłyby nudne. A tak przynajmniej coś się dzieje. Wszystkim naraz się dogodzić niestety nie da.
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 02-03-2008 19:52

emil pisze: Wyobraźcie sobie imprezę do rana, paru prawdziwych kozaków, masę alkoholu i halucynów, a wśród nich Rafała. Za jakiekolwiek zwrócenie uwagi zarobiłby po prostu pogrzebaczem po twarzy. I nie mówcie mi, ze to niemożliwe, bo sam widziałem taką sytuację. Kto zna jednego gościa z ekipy z Wrześni.

Otóż to, dla mnie to chołota i zdania nie zmienię. Zwróc uwagę, to Polaczek (turysta?) w alkoholowym amoku Cię zadźga w leśniej, górskiej, "kliamtycznej" chatce.

Awatar użytkownika
Raubritter
bardzo stary wyga

Postautor: Raubritter » 02-03-2008 19:52

Odnoszę wrażenie że jakby ten temat był omawiany w realu to mogło by z tego wiele złego wyniknąć i mam nadzieję, że na zlocie o nim zapomnimy lub damy radę mimo wypitego zapewne alkoholu znaleźć jakiś hmm... konsensus? :roll:
Opatrz jeno – rzekł Szarlej, zatrzymując się. – Kościół, karczma, bordel, a w środku między nimi kupa gówna. Oto parabola ludzkiego żywota.

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 02-03-2008 19:54

Będziemy chlać, głośno gadać i słuchać metalu - zobaczymy jaki będzie efekt takiej "turystyki".

Awatar użytkownika
Raubritter
bardzo stary wyga

Postautor: Raubritter » 02-03-2008 19:55

Yeah... słodko :wink:
Opatrz jeno – rzekł Szarlej, zatrzymując się. – Kościół, karczma, bordel, a w środku między nimi kupa gówna. Oto parabola ludzkiego żywota.

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 02-03-2008 19:56

Aha, zapomniałem jeszcze o grzybkach, coby wprowadzić "klimaty" chatkowe.

emil
łazik

Postautor: emil » 02-03-2008 19:58

Satan, nie denerwuj mnie, to nie są klimaty chatkowe, tylko ogólnopolskie. Przez 99% roku w chatce można się tylko na Waldka natknąć. Akurat to była sytuacja wyjątkowa.

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 02-03-2008 20:05

a mnie sie wydaje ze zwrocenie uwagi zwroceniu uwagi nie rowne... mozna to zrobic w sposob taki ze czesc cie uslucha, mozna zrobic w taki ze cie zignoruja a mozna zrobic to z taka wyzszoscia, snobizmem i mentorstwem ze faktycznie sie skonczy z pogrzebaczem.. forma tu duzo znaczy..
"ujrzałam kiedys o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną.. cała reszta jest wynikiem , że ją wybrałam"

http://picasaweb.google.pl/topeerz (biedronka.buba, osiolek.widmo)
http://www.biedronka-buba.fotosik.pl

emil
łazik

Postautor: emil » 02-03-2008 20:09

Właśnie dlatego podkreśliłem, że do użycia pogrzebacza konieczna jest obecność Rafała. On działa jak katalizator gwałtownych reakcji, czy to chemicznych, czy międzyludzkich.

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 02-03-2008 20:11

emil pisze:Satan, nie denerwuj mnie, to nie są klimaty chatkowe, tylko ogólnopolskie. Przez 99% roku w chatce można się tylko na Waldka natknąć. Akurat to była sytuacja wyjątkowa.

Ok, przyjąłem uwagę. Zwracam honor. :lol:

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 02-03-2008 20:16

buba pisze:a mnie sie wydaje ze zwrocenie uwagi zwroceniu uwagi nie rowne... mozna to zrobic w sposob taki ze czesc cie uslucha, mozna zrobic w taki ze cie zignoruja a mozna zrobic to z taka wyzszoscia, snobizmem i mentorstwem ze faktycznie sie skonczy z pogrzebaczem.. forma tu duzo znaczy..

Jakość jest wazna, to fakt. Ważne jest też komu się zwraca uwage, bo Polacy potrafią w połowie kulturalnego zdania zabić, ale potrafią też i przeprosić...choć to już nieczęsto.

Moim zdaniem najlepszym wyjściem jest poinformowanie innych wspólnocujących, że "będzie impreza, z muzyką i głośną rozmową. Będzie trwać do np:3 - 4 nad ranem. W razie dyskomfortu z góry przepraszamy". Jakby do mnie ktoś z takim tekstem podszedł na noclegu, nic bym nie miał do zarzucenia.

emil
łazik

Postautor: emil » 02-03-2008 20:20

Satanie, przypadkiem poruszyłeś ważną kwestię - zdaje mi się, że ci bawiący się nawet nie wiedzieli, że oprócz nich jest ktoś jeszcze. Takie dziwne mam przeczucie...

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 02-03-2008 20:26

...mogło i tak być.

azja
wędrowiec
Postautor: azja » 02-03-2008 23:37

...jesli sie juz kogos atakuje to warto by podac jakies argumenty...

Mam nadzieję, że masz tu na mysli również Azję i Emila

Myśle że nie doczytałeś jednego z moich postów dosć dokładnie a według mnie to jest dość ważny argument czemu jestem odmiennego zdania w tym temacie
Jeździmy teraz z dzieckiem i jak myślisz pokazać mu że ma być bierny w takim przypadku schować uszka po sobie albo niech weźmie przykład bo przecierz tak możnarozrabiać

Rozrabiać dopisałem na czerwono bo w tamtym poście nie było
Ja niczyjej strony nie trzymam, ponownie zero zrozumienia (ponownie Azja...). Ja po prostu uważam, że takich zachowań w górach nie powinno być. Tyle.

No właśnie nie widze tu jakiego zrozumienia?
Cały czas mówie o tym że nie podoba mi sie magnetofon, komórki wiecznie dzwoniące,i drzymordy w górach.Szczególny nacisk w swoich postach kłade na to więc chyba to Ty mnie nie zrozumiałeś.Tylko w inny sposób.
Co do chatek i ich krycia to wszyscy wiemy przed kim,to nie ja tylko jest nas kilka osób którym na tym zalerzy a i tak wiadomo że jak ktoś ma tam przyjść to przyjdzie"mała walka z wiatrakami"
To by było na tyle mojego chamskiego zachowania.

Wróć do „Noclegi”