Chatka Puchatka

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
Awatar użytkownika
YESik
turysta niedzielny

Chatka Puchatka

Postautor: YESik » 16-10-2006 01:16

Mam pytyanie. Chodzi o Chatkę Puchatka w Karkonoszach. Jest położnona w pobliżu Sowiej Przełęczy. Byłem tam, zobaczyłem, zrobiłem zdjęcia. Nie wiem tylko kto się tą chatką opiekuje, jeżeli w ogóle ktoś się opiekuje. Jeżeli macie jakieś informacje na ten temat, to piszcie. Cała moja wiedza o chatce zawarta jest tutaj: http://www.totalna.webd.pl/chatki/puchatka.php

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 16-10-2006 20:17

kurcze, rowniez nie mam pojecia i rowniez jestem ogromnie ciekawa!!! z tego co widze i przewiduje chyba jest na glucho zamknieta?? czy jest przy niech choc jakis daszek, balkonik, wiata gdzie mozna sie schronic przed deszczem? ech..zeby taka chata byla otwarta...juz dzis siedzialabym w pociagu na zachod ...;)

Awatar użytkownika
mariomar
stary wyga

Postautor: mariomar » 17-10-2006 07:15

Chatką opiekuje się Park Narodowy, ale zaprzyjaźnione z nim osoby, które od lat się opiekują chatką, mają do chatki dostęp. Klucz jest w leśniczówce w Karpaczu, u wylotu Sowiej Doliny.
W poblizu, tuż pod Skalnym Stołem jest jeszcze jedna chatka - Chatka Słoneczna - również zamknięta (tą się opiekuje Klub Wysokogórski z Poznania i oczywiście... Park Narodowy).
Obydwie chatki są zamknięte, daszków przeciwdeszczowych nie posiadają.

Awatar użytkownika
YESik
turysta niedzielny

Postautor: YESik » 17-10-2006 12:18

Więc jednak są jacyś ludzie, którzy tam zaglądają. Wielkie dzięki za info.

Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”