Witam, Na długi weekend wybieram się wokolice Karpacza. Dajcie jakieś ciekawą trasę jednodniową oprócz wyjścia na Śnieżkę.
Chodiz mi o ładne widoki itd. Wyjście z Karpacza albo okolic bo będę autem.
Śnieżka - długi weekend
-
mateuszkz
- podróżnik
Śnieżka - długi weekend
http://rallyonline.pl/g.php?1&pg_[search]=autor&pg_[keyword]=Mateja%20Mateusz
hej
tak na Lajciku proponuję trasę Krucze skały sowia dolina Śnieżka Samotnia przez Strzechę akademicką idąc na początku drogą graniczną i potem schodzisz na Świątynię Wang ale jak dobrze łazisz to polecam ze Śnieżki zejść na czechy i zaczepić o Pec pod Śnieżką i tam się napić Krakonosa piwko tak się nazywa i kupić parky z paprykou są rewelka
Jako miłośnik dewizy francuskiej Legii Cudzoziemskiej ("Maszeruj albo giń!"
) polecam trasę: Wilcza Poręba - Schronisko nad Łomniczką - Kocioł Łomniczki - Symboliczny Cmentarz Ofiar Gór - "Dom Śląski" - Śnieżka - Czarna Kopa - Jelenka (tu można poznać zalety czeskiej kuchni
) - Sowia Przełęcz - Sowia Dolina - Karpacz.
Ewentualnie: Kowary-Budniki-Skalny Stół-Sowia Przełęcz-Sowia Dolina-Karpacz lub (dłuższy wariant): z Budnik "Tabaczaną Ścieżką" na Przełęcz Okraj (obiad w schronisku) - na Kowarski Grzbiet - Sowia Przełęcz - Sowia Dolina - Karpacz
Mi osobiście bardzo podoba się karkonoska Ścieżka nad Reglami (nie mylić z tatrzańską), ale musiałbyś załatwić sobie transport ze Szklarskiej do Karpacza (gdybyś chciał przejść całą), względnie: dojść do Schroniska pod Łabskim Szczytem, zejść do Jagniątkowa i stamtąd kombinować z powrotem do Karpacza (via Jelenia Góra)?
PS Trutnovskiego "Krakonosza" kupuję w warzywniaku przy pętli tramwajowej na Biskupinie we Wrocławiu
Ewentualnie: Kowary-Budniki-Skalny Stół-Sowia Przełęcz-Sowia Dolina-Karpacz lub (dłuższy wariant): z Budnik "Tabaczaną Ścieżką" na Przełęcz Okraj (obiad w schronisku) - na Kowarski Grzbiet - Sowia Przełęcz - Sowia Dolina - Karpacz
Mi osobiście bardzo podoba się karkonoska Ścieżka nad Reglami (nie mylić z tatrzańską), ale musiałbyś załatwić sobie transport ze Szklarskiej do Karpacza (gdybyś chciał przejść całą), względnie: dojść do Schroniska pod Łabskim Szczytem, zejść do Jagniątkowa i stamtąd kombinować z powrotem do Karpacza (via Jelenia Góra)?
PS Trutnovskiego "Krakonosza" kupuję w warzywniaku przy pętli tramwajowej na Biskupinie we Wrocławiu
-
mateuszkz
- podróżnik
Dzięki za rady. Dopiero teraz mam chwile żeby to obczaić. Jutro wyjeżdżamy z Wrocławia około 9. Możliwe, że skorzystam z jakiejś trasy
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
http://rallyonline.pl/g.php?1&pg_[search]=autor&pg_[keyword]=Mateja%20Mateusz
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”