Śnieżnik - obecne warunki atmosferyczne
Polecam stronę www.czeskiegory.pl. Są tam dość dokładne prognozy pogody. Można mniej więcej wykombinować co może się dziać na Śnieżniku.
Re: Śnieżnik - obecne warunki atmosferyczne
ciemak666 pisze:W niedziele 6 stycznia wybieram się na śnieżnik. Chciałbym się dowiedzieć jakie, lub jakich mam się spodziewać warunków.
Ja się prawdopodobnie wybieram w sobotę lub niedzielę. Jeśli dojdzie do skutku i okaże się, że padło na sobotę, to wieczorem napiszę jakie są warunki.
Polecam również https://www.facebook.com/schronisko.na.Sniezniku - info sprzed ok. godziny: "W Masywie Śnieżnika dziś pada śnieg. Niestety widoczność przy tym jest kiepska."
Drugiego stycznia na dojściu do schroniska było bardzo mało śniegu, jedyne co, to momentami szlaki oblodzone, ale też nie wszędzie.. Powyżej schroniska trochę więcej śniegu, ale też bez szaleństw - szlaki przetarte:) również na Trójmorski, czy Czarną Górę.. a na Iglicznej - jeszcze jesień lub już wiosna;) tylko, że do 6 stycznia faktycznie może się wszystko zmienić:)
Drugiego stycznia na dojściu do schroniska było bardzo mało śniegu, jedyne co, to momentami szlaki oblodzone, ale też nie wszędzie.. Powyżej schroniska trochę więcej śniegu, ale też bez szaleństw - szlaki przetarte:) również na Trójmorski, czy Czarną Górę.. a na Iglicznej - jeszcze jesień lub już wiosna;) tylko, że do 6 stycznia faktycznie może się wszystko zmienić:)
-
teodozjusz
- wędrowiec
sudetka pisze:Ja byłam w niedziele. Śniegu było sporo, oczywiście na szczycie. Wiało i było dosyć mroźnie. Szlak do schroniska był oblodzony
Ja tez
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”