? ? ? ZAGADKA ? ? ?

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
Makuh
podróżnik
Posty: 216
Rejestracja: 28-05-2016 12:14

Re: ? ? ? ZAGADKA ? ? ?

Postautor: Makuh » 14-03-2019 19:15

Lech pisze:Hmm. Może to Němčice na Orlicku? Słyszałem, że tam hodują kangury.


Akurat na moim zdjęciu to nie są Němčice na Orlicku, aczkolwiek jeśli chodzi o rejon to zdecydowanie bardziej ciepło niż zimno.

Lech pisze:A propos Google+ o tym przysłano mi komunikat. Ale zdaje się Photos Google zostaje. Wiesz coś bliżej na ten temat?



Dolnoślązak pisze:Wpierw picasa, teraz to, niech się całkiem zamkną. Chyba tylko na fejsa pozostanie wrzucać.


Tylko tyle, co przeczytałem, że wszystkie zdjęcia z Google+ mają zniknąć. Photos Google zostaje, ale teraz można stamtąd udostępniać zdjęcia na FB, Twittera lub na czyjejś skrzynce mailowej.

Facebook jest słabą alternatywą, bo nie chcę, żeby wszyscy znajomi oglądali, jak wstawiam nagle mnóstwo zdjęć z gór. Wolę to robić tutaj.
"Każdy ma prawo być szczęśliwym na własnych warunkach" - Frank Zappa

Awatar użytkownika
Michał
Moderator
Posty: 2050
Rejestracja: 15-12-2007 02:18
Lokalizacja: Kędzierzyn Koźle

Re: ? ? ? ZAGADKA ? ? ?

Postautor: Michał » 14-03-2019 23:52

Lech pisze:A propos Google+ o tym przysłano mi komunikat. Ale zdaje się Photos Google zostaje. Wiesz coś bliżej na ten temat?


Wygląda na to, że wyłączona będzie tzw. dawna Google Picasa. Aktualna witryna Google Zdjęcia ma pozostać, i faktycznie widzę, że opcjach udostępniania doszła możliwość wrzucenia fotek na Facebooka.
Komunikat z ich strony:

2 kwietnia 2019 r. wyłączymy Google+ dla użytkowników indywidualnych. Żadne inne usługi Google (takie jak Gmail, Zdjęcia Google czy Dysk Google) nie zostaną wyłączone.
2 kwietnia 2019 r. wyłączymy konta Google+ użytkowników indywidualnych (konta osobiste)
30 stycznia 2019 r.

W grudniu 2018 r. zapowiedzieliśmy, że w kwietniu 2019 r. wyłączymy Google+ dla użytkowników indywidualnych ze względu na spadek popularności tej usługi oraz trudności związane z jej ciągłym udoskonalaniem w sposób zgodny z oczekiwaniami użytkowników. Dlatego chcielibyśmy podziękować za to, że korzystasz z Google+, oraz przekazać Ci ważne informacje, w tym instrukcje pobierania zdjęć i innych materiałów z tej usługi.

2 kwietnia wyłączymy Twoje konto Google+ i wszystkie strony utworzone przez Ciebie w tej usłudze. Tego dnia zaczniemy też usuwać zawartość kont użytkowników indywidualnych Google+. Zdjęcia i filmy z Google+ znajdujące się w Archiwum albumów i na stronach Google+ także zostaną usunięte. Możesz pobrać i zapisać te materiały, ale pamiętaj, by zrobić to do końca marca. Uwaga: kopie zapasowe zdjęć i filmów w usłudze Zdjęcia Google nie zostaną usunięte.

Proces usuwania zawartości kont Google+ użytkowników indywidualnych, stron Google+ i Archiwum albumów potrwa kilka miesięcy, więc część materiałów może pozostawać w tym czasie dostępna. Użytkownicy indywidualni mogą mieć dostęp do niektórych obszarów swoich kont Google+ w Historii aktywności. Poza tym część materiałów znajdujących się w Google+ może być widoczna dla użytkowników G Suite do czasu całkowitego usunięcia osobistych kont Google+.

Od 4 lutego nie będzie już można tworzyć w Google+ nowych profili, stron, społeczności ani wydarzeń.
Moja definicja raju: Smažený sýr s hranolkami a tatarskou omáčkou popijany Radegastem.