Chatka pod Śnieżnikiem

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
Leuthen
bardzo stary wyga

Postautor: Leuthen » 03-10-2012 12:34

Pudelek pisze:
Leuthen pisze: Jak chcecie pić, idźcie do knajpy albo siedźcie z browarem w domu.

analogicznie mogę Ci poradzić, że jak nie chcesz pić, to idź na kółko abstynenckie, a nie zabraniaj tego innym ludziom w górach.

Lubię dyskutować z ludźmi, którzy potrafią czytać ze zrozumieniem. Jeśli gdzieś zabroniłem komuś konsumpcji piwa/wina/wódki etc. w górach, to proszę wskaż ten fragment mojej wypowiedzi. Robicie we dwójkę z bubą życiowy dramat z tego, że są miejsca w górach, gdzie obowiązuje odgórnie narzucona abstynencja. Jeśli bez alkoholu nie wyobrażacie sobie wyjazdu, to osobiście Wam współczuję. Ja abstynentem nie jestem, ale szanuję przepisy i jeśli gdzieś pić nie wolno, to się do tego stosuję.

Gryf
obieżyświat

Postautor: Gryf » 03-10-2012 13:41

Michał pisze:
Gryf pisze: Jestem za zamykaniem tej chatki i za warunkowym wpuszczaniem do niej odwiedzających. Klucze w schronisku pod Śnieżnikiem wydawane na dowód po spisaniu danych. [...] Won! Wywrotowcom z Bonn!

A przed chatką postawić dupny transparent "Obudź się Polsko" :lol: :lol: :lol:

I Adaś Michnik z Magdaleną Środą! :mrgreen: :lol: :twisted:
Kotlina Kłodzka ≠ Ziemia Kłodzka! :)

www.bushcraft.pl

mareki
podróżnik

Postautor: mareki » 03-10-2012 16:06

Samo picie nie jest problemem. Tylko zachowanie niektórych po wypiciu.

teodozjusz
wędrowiec

Postautor: teodozjusz » 03-10-2012 16:18

Leuthen pisze:Nie bardzo rozumiem, co komu przeszkadza w górach (chatki, bazy namiotowe) zakaz picia alkoholu. Jak ktoś nie jest w stanie bez alkoholu wytrzymać jednej-dwóch dób, to powinien się leczyć, bo to się alkoholizm nazywa... Byłem w miejscach, gdzie obowiązywała prohibicja i jakoś żyję. Jak chcecie pić, idźcie do knajpy albo siedźcie z browarem w domu.

Ja np. chodze w góry m.in. dlatego że tam w wiekszym stopniu niz gdziekolwiek indziej moge realizować "Filozofię Mania"*. Zakazy, nakazy i traktowanie mnie jak dziecko nie wpisują sie w mój system filozoficzny :wink:

Oczywiście respektuję ścisle takie zapisy regulaminu jak: nie jemy kanapek ze spodu; nie pijemy z kubka z kotkiem lub cisza nocna od 3:00 do 3:05...

* mania we d***e

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 03-10-2012 17:22

teodozjusz pisze:[
Ja np. chodze w góry m.in. dlatego że tam w wiekszym stopniu niz gdziekolwiek indziej moge realizować "Filozofię Mania"*. Zakazy, nakazy i traktowanie mnie jak dziecko nie wpisują sie w mój system filozoficzny :wink:

Oczywiście respektuję ścisle takie zapisy regulaminu jak: nie jemy kanapek ze spodu; nie pijemy z kubka z kotkiem lub cisza nocna od 3:00 do 3:05...

* mania we d***e

Mądrze kolega prawi!!!! :D
"ujrzalam kiedys o swicie dwie drogi, wybralam ta mniej uczeszczana - cala reszta jest wynikiem tego, ze ja wybralam.. "

na wiecznych wagarach od zycia...

Awatar użytkownika
Pudelek
bardzo stary wyga

Postautor: Pudelek » 03-10-2012 21:20

teodozjusz pisze:Ja np. chodze w góry m.in. dlatego że tam w wiekszym stopniu niz gdziekolwiek indziej moge realizować "Filozofię Mania"*. Zakazy, nakazy i traktowanie mnie jak dziecko nie wpisują sie w mój system filozoficzny

jesteś po prostu uzależniony :P

nie pijemy z kubka z kotkiem

nie wiem jak z kotkiem, ale znam sporo osób, które pije różne napoje z pieskiem ;) mnie również się zdarzało 8)
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś."

https://picasaweb.google.com/110344506389073663651

http://hanyswpodrozach.blogspot.com/