Pogoda na najblizszy weekend

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
Awatar użytkownika
voi-vod
obieżyświat

Postautor: voi-vod » 02-02-2013 18:09

szycha pisze:odnośnie pogody na week, to jutro atakuje Ślężę, mam nadzieję, że będzie zapowiadane słońce :)

Będzie, będzie ale za chmurami :D
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

"Lepiej jest milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."

Awatar użytkownika
szycha
łazik

Postautor: szycha » 02-02-2013 21:05

voi-vod pisze:
szycha pisze:odnośnie pogody na week, to jutro atakuje Ślężę, mam nadzieję, że będzie zapowiadane słońce :)

nie pocieszyłeś mnie. Jutro wszystko się okaże ;)

Awatar użytkownika
szycha
łazik

Postautor: szycha » 03-02-2013 21:41

no i pogoda dopisała. Ciepło, słonecznie, cały dzień na Ślęży udany. Za niedługo wrzucę małą relację i foty:)

krzych
podróżnik

Postautor: krzych » 03-02-2013 22:38

szycha pisze:no i pogoda dopisała. Ciepło, słonecznie, cały dzień na Ślęży udany. Za niedługo wrzucę małą relację i foty:)

Nie wiem jak bylo na Slezy ale Karkonosze byly ponad chmurami. Piekne slonce, swietne warunki na trasie na Sniezne Kotly - zmrozony snieg ze swieza warstwa wczorajszego sniegu,smaczku dodawal wiatr. Zejscie na hale pod Labskim bezproblemowe ale dajace tyle radosci w rakietach!
Obrazek
Obrazek

Na szlaku paru lazikow,duzo Czechow na biegowkach i skiturach.
Pierwszy raz od dlugiego czasu musialem upomniec turyste,zeby nie zadeptywal sladow biegowkowych. Dostalem odpowiedz "A czemu? Przeciez dobrze sie po tym chodzi".
Zreszta potem patrzac na szczatki hali pod Labskim (a pamietam jak to wygladalo 15 lat temu) zadalem sobie pytanie w jakim kierunku idzie nasza turystyka.No ale zawsze mam takie rozmyslania jak widze Czeska strone Karkonoszy.

Najwazniejsze,ze zonka wniebowzieta - wyrobilem sobie kompana na zimowe wypady n a rakietach :). Co za dzien!

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 03-02-2013 23:40

voi-vod pisze:

Cały przyszły tydzień taki ma być, no to zima, ni przedwiośnie, ni jesień. Poniedziałek 11 luty dwucyfrowe mrozy, ale już na zlot zapowiadają wiosnę :-D

krzych
podróżnik

Postautor: krzych » 03-02-2013 23:52

Michał pisze:
voi-vod pisze:

Cały przyszły tydzień taki ma być, no to zima, ni przedwiośnie, ni jesień. Poniedziałek 11 luty dwucyfrowe mrozy, ale już na zlot zapowiadają wiosnę :-D

To ja poprosze o namiar na potwierdzona prognoze powyzej 7 dni, szczegolnie w zimie ;)
Pogodynki z TV/radia,lubia plesc bzdury typu: jutro nad Polske naplynie powietrze z polnocnego wschodu (tutaj mapka Europy i krecace sie strzalki i inne duperele), mapka dalej - jutro wiac bedzie z poludniowego zachodu (!) - przyklad z prognozy po swiatecznej,gdy jechalismy na biegi.
Wczorajsza prognoza na dzisiaj z radio Wroclaw: w niedziele mozliwe przejasnienia z przelotnymi opadami sniegu. A bylo jak bylo :D

Ale to chyba material na inny temat...

Awatar użytkownika
Hazmburk
stary wyga

Postautor: Hazmburk » 07-03-2014 22:20

Nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałem tak dobrą prognozę pogody na cały tydzień:

Obrazek

Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”