RÓŻNE WIEŚCI ZWIĄZANE Z SUDETAMI
Re: RÓŻNE WIEŚCI ZWIĄZANE Z SUDETAMI
Przeczysz sam sobie, a Twoje wywody są w związku z tym niewiarygodne, ponieważ sam stwierdziłeś najpierw, że dokument "uwiarygadnia moje świadectwo, że przepowiednie powodzi w Kłodzku usłyszałem w tamtych latach od mieszkańców Kłodzka będąc tam osobiście". Zaprezentowany dyplom niczego nie uwiarygadnia.
Terra Tenebrae
Telluris Malus
Quisere Pere Curiatus
Telluris Malus
Quisere Pere Curiatus
- Lech
- bardzo stary wyga
Jeżeli uważasz, że ukazany dokument nie uwiarygadnia, że w tamtych latach przebywałem na ziemi kłodzkiej i dlatego moje informacje na temat tragicznych powodzi na tym terenie są niewiarygodne, to sobie tak uważaj. Twoje zdanie na ten temat jest tu absolutnie bez znaczenia.

- Krzysztof63
- wędrowiec
Lech pisze:Jak pamiętam taka przepowiednia krążyła wśród mieszkańców Kłodzka jeszcze przed powodzią w 1997 r. bez określenia kiedy to nastąpi.
To akurat żadna przepowiednia ani inna nadprzyrodzona siła, tylko zwykłą wiedza przyrodnicza. Skoro w pierwszej połowie XX w. były dwie takie powodzie, z tego większa niż w 1997 r., to jest kwestią czasu, kiedy będzie następna. Powodzi w takiej skali nie zapobiegną zbiorniki retencyjne, bo musiałyby miec pojemność taką, jak jeziora Otmuchowskie i Nyskie razem wzięte.
Góry Sowie nie są tym, czym się wydają ...