RÓŻNE WIEŚCI ZWIĄZANE Z SUDETAMI

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
Leuthen
bardzo stary wyga

Re: RÓŻNE WIEŚCI ZWIĄZANE Z SUDETAMI

Postautor: Leuthen » 09-04-2020 18:23

Przeczysz sam sobie, a Twoje wywody są w związku z tym niewiarygodne, ponieważ sam stwierdziłeś najpierw, że dokument "uwiarygadnia moje świadectwo, że przepowiednie powodzi w Kłodzku usłyszałem w tamtych latach od mieszkańców Kłodzka będąc tam osobiście". Zaprezentowany dyplom niczego nie uwiarygadnia.
Terra Tenebrae
Telluris Malus
Quisere Pere Curiatus

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 09-04-2020 18:38

Jeżeli uważasz, że ukazany dokument nie uwiarygadnia, że w tamtych latach przebywałem na ziemi kłodzkiej i dlatego moje informacje na temat tragicznych powodzi na tym terenie są niewiarygodne, to sobie tak uważaj. Twoje zdanie na ten temat jest tu absolutnie bez znaczenia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysztof63
wędrowiec

Postautor: Krzysztof63 » 09-04-2020 18:56

Lech pisze:Jak pamiętam taka przepowiednia krążyła wśród mieszkańców Kłodzka jeszcze przed powodzią w 1997 r. bez określenia kiedy to nastąpi.

To akurat żadna przepowiednia ani inna nadprzyrodzona siła, tylko zwykłą wiedza przyrodnicza. Skoro w pierwszej połowie XX w. były dwie takie powodzie, z tego większa niż w 1997 r., to jest kwestią czasu, kiedy będzie następna. Powodzi w takiej skali nie zapobiegną zbiorniki retencyjne, bo musiałyby miec pojemność taką, jak jeziora Otmuchowskie i Nyskie razem wzięte.
Góry Sowie nie są tym, czym się wydają ...