Pierwsza akcja ratownicza tej "zimy"
-
teodozjusz
- wędrowiec
Pudelek pisze:Odcinek do Orla a potem Chatki jest banalny - pewno myśleli, że dalej także jest tak samo szeroko i płasko, więc poleźli dalej i się pogubili...
No własnie nie wiem jak mozna sie zgubić na tym odcinku, a z wyżej cytowanego artykułu wynika, że część z nich pokonała własnie ta trasa...
Najpierw po godz. 20 udało się dotrzeć do siedmiu turystów. Ratownicy znaleźli ich między schroniskami Chatka Górzystów i Orle
Ciekaw tez jestem bardzo jak udało sie nabyc co niektórym te odmorożenia skoro wg ratownika sprzetowo byli przygotowani.
Ja w tym czasie pałętałem sie po Beskidzie Niskim i jak już włączyłem ponownie telefon miałem sporo nieodebranych od zaniepokojonej rodzinki i znajomych, którzy usłyszeli jak to straszno w górach
Dolnoślązak pisze:OK, tylko czy taki potencjalny ja, jakby (odpukać) coś się stało mam jakiś wybór by ratowała mnie bezpłatnie GOPR zamiast płatnie HZS?
Nie masz wyboru, wszystko zależy od tego po której stronie granicy jesteś a i to nie zawsze.
Human pisze:Masz wybór,możesz się ubezpieczyć. Smile
To jedyny sposób żeby nie płacić.
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Lepiej jest milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."
"Lepiej jest milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."
-
teodozjusz
- wędrowiec
voi-vod pisze:Dolnoślązak pisze:OK, tylko czy taki potencjalny ja, jakby (odpukać) coś się stało mam jakiś wybór by ratowała mnie bezpłatnie GOPR zamiast płatnie HZS?
Nie masz wyboru, wszystko zależy od tego po której stronie granicy jesteś a i to nie zawsze.Human pisze:Masz wybór,możesz się ubezpieczyć. Smile
To jedyny sposób żeby nie płacić.
Tez nie do końca. Trzeba dokładnie czytac warunki ubezpieczenia, bo może sie zdarzyć, że czegos nie obejmuje i bedzie siurpryza...
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”