Zdarza się Wam czasem podglądać ptaki podczas wypraw w teren? Robicie to systematycznie - albo w usystematyzowany sposób, czy czysto rekreacyjnie?
Pytam, bo myślę, że takie podglądanie może być ciekawe.
Ptaki
W jakim sensie podglądać? Bo wiesz, pachnie mi tu voyeryzmem

"podróżowanie - nawlekanie koralików geografii na nitkę życia" A. Stasiuk
www.picasaweb.google.pl/nataliataja2
www.picasaweb.google.pl/NataliaTaja
www.picasaweb.google.pl/tifataja
www.trekearth.com/members/nanax86
www.picasaweb.google.pl/nataliataja2
www.picasaweb.google.pl/NataliaTaja
www.picasaweb.google.pl/tifataja
www.trekearth.com/members/nanax86
Taja pisze:W jakim sensie podglądać? Bo wiesz, pachnie mi tu voyeryzmem![]()
Czasem nie sposób inaczej
A pytałem tak ogólnie, bo być może są wśród nas specjaliści w tej dziedzinie, a ja bym się chętnie podpytał i pouczył od nich
Witam
Mi czasami zdarza się z lornetką pobuszować, zwłaszcza w górach.
Głównie tak weekendowo, ale satysfakcję z tego mam.
W sumie w Sudetach niewiele jest miejsc nieskarżonych działalnością człowieka, ale z sudecką awifauną nie jest tak źle.
W miarę możliwości chętnie odpowiem na jakieś pytania.
Pozdrawiam
Mi czasami zdarza się z lornetką pobuszować, zwłaszcza w górach.
Głównie tak weekendowo, ale satysfakcję z tego mam.
W sumie w Sudetach niewiele jest miejsc nieskarżonych działalnością człowieka, ale z sudecką awifauną nie jest tak źle.
W miarę możliwości chętnie odpowiem na jakieś pytania.
Pozdrawiam
"Specjaliści" to z pewnością nie o mnie, ale lubię sobie pofotografować wszystko, co się porusza. Samoloty, ptaki i wszelkie inne zwierzęta. Tym bardziej, że posiadam fuji finepix S5600 z ravem i 10-krotnym zoomem. Jeśli jesteś zainteresowany, to polecam to forum: http://forum.przyroda.org/fotografia-pr ... 3bc01c1662
albo to forum: http://www.fotoprzyroda.pl/?sid=5f7e50a ... 6aa65400fe
albo google - digiscoping
albo to forum: http://www.fotoprzyroda.pl/?sid=5f7e50a ... 6aa65400fe
albo google - digiscoping
seba123 pisze::P![]()
!
Wygląda niegroźnie...!
ale jak się nazywa, ha!
apollo pisze:Co do dzięcioła, to można go też podejrzeć w Parku Zachodnim. Średniego też; chociaż jestem zbyt cienki, żeby odróżnić średniego od dzięciołka :/.
zielony dzięcioł jest zielony i ma czerwony łepek
we Wrocławiu widziałem (i słyszałem) kiedyś w Parku Szczytnikim jak dzięcioł walił w lampę metalową...
seba123 pisze:we Wrocławiu widziałem (i słyszałem) kiedyś w Parku Szczytnikim jak dzięcioł walił w lampę metalową...
Ptaki zazwyczaj śpiewają w celu przywabienia samicy ale nie dzięcioł. On jest oryginalny wali dziobem w coś co robi dużo hałasu, może być latarnia
Widziałeś i słyszałeś "śpiew" godowy dzięcioła.
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Lepiej jest milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."
"Lepiej jest milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”