Jako że rok nam się kończy wypadałoby zrobić jakieś małe podsumowanie
U mnie standardowo z wielu planowanych wypadów masę rzeczy nie zostało zrealizowanych ale nie było też tak źle i parę dni w górach się spędziło
Poniżej w kolejności moje skromne pobyty w górach:
1. Zapoczątkowanie roku zimowym zlotem naszego forum - 8-10 stycznia
Super impreza, Zygmuntówka świetny schron a zimowa szata Wielkiej Sowy rewelacja
2. Po dość długiej przerwie i stopieniu się śniegów mały wypad w Zlatochorską Vrchowinę - 18.04 - tereny naprawdę przecudne, jest gdzie pochodzić i widoki powalają. Przy okazji odwiedziliśmy Biskupią Kopę gdzie standardowo dobre piwko pod wieżą się wypiło
3. Andrzejówka - Wielki Stożek - Góry Kamienne 28 - 30.05 - kolejny zlot naszego forum w świetnie zgranej ekipie - nocleg na Stożku w wiacie bezcenny
4. Kolejny pobyt w górach to 4 dniowy wypad w Beskid Żywiecki - tutaj zawszę będę wracał a ponownie odwiedzone tereny Worka Raczańskiego było bezcenne
5. Rok nie byłby udany gdybym nie odwiedził Beskidu Śląskiego - tym razem padło na pasmo Kotarza i Skrzyczne - 03.07 - wędrówka w dużym upale ale widoki wszystko wynagrodziły
6. Dolina Bobru - 8/10.10 - trzeci w tym roku zlot - ponownie chylę głowę przed Michałem który wszystko wyśmienicie zorganizował - pogoda się udała wyśmienicie:)
Przy okazji wyjazdu na zlot zaliczyliśmy też:
- Zamek Chojnik - jeden z moich ulubionych zamków z cudnymi widokami na Karkonosze
- Rudawy Janowickie - Sokoliki i Krzyżna Góra zawsze będą mnie zachwycać
Tak więc jak widać rok nie był za bardzo wykorzystany pod kątem wyjazdów ale jedno trzeba powiedzieć - trzy zloty udało się nam zorganizować a i nie mogę zapomnieć też minizlotu w naszym terenie może nie do końca górskim ale zawsze - biwak na Górze Świętej Anny 21-22.08
A co do planów na rok 2011 - nic konkretnego chce pojechać w Gorce na pare dni a co poza tym to zobaczymy