Podsumowanie roku 2010 i plany na 2011 rok

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
Awatar użytkownika
olo23333
obieżyświat

Podsumowanie roku 2010 i plany na 2011 rok

Postautor: olo23333 » 26-12-2010 13:47

Witam wszystkich,
Jako że rok nam się kończy wypadałoby zrobić jakieś małe podsumowanie :) i można by też napisać cosik o planach na 2011.
U mnie standardowo z wielu planowanych wypadów masę rzeczy nie zostało zrealizowanych ale nie było też tak źle i parę dni w górach się spędziło :)
Poniżej w kolejności moje skromne pobyty w górach:
1. Zapoczątkowanie roku zimowym zlotem naszego forum - 8-10 stycznia
Super impreza, Zygmuntówka świetny schron a zimowa szata Wielkiej Sowy rewelacja :)
Obrazek

2. Po dość długiej przerwie i stopieniu się śniegów mały wypad w Zlatochorską Vrchowinę - 18.04 - tereny naprawdę przecudne, jest gdzie pochodzić i widoki powalają. Przy okazji odwiedziliśmy Biskupią Kopę gdzie standardowo dobre piwko pod wieżą się wypiło :)
Obrazek

3. Andrzejówka - Wielki Stożek - Góry Kamienne 28 - 30.05 - kolejny zlot naszego forum w świetnie zgranej ekipie - nocleg na Stożku w wiacie bezcenny :) Widoki ze Szpiczaka powalały :)
Obrazek

4. Kolejny pobyt w górach to 4 dniowy wypad w Beskid Żywiecki - tutaj zawszę będę wracał a ponownie odwiedzone tereny Worka Raczańskiego było bezcenne :)
Obrazek

5. Rok nie byłby udany gdybym nie odwiedził Beskidu Śląskiego - tym razem padło na pasmo Kotarza i Skrzyczne - 03.07 - wędrówka w dużym upale ale widoki wszystko wynagrodziły :)
Obrazek

6. Dolina Bobru - 8/10.10 - trzeci w tym roku zlot - ponownie chylę głowę przed Michałem który wszystko wyśmienicie zorganizował - pogoda się udała wyśmienicie:)
Obrazek

Przy okazji wyjazdu na zlot zaliczyliśmy też:
- Zamek Chojnik - jeden z moich ulubionych zamków z cudnymi widokami na Karkonosze
Obrazek

- Rudawy Janowickie - Sokoliki i Krzyżna Góra zawsze będą mnie zachwycać :)
Obrazek

Tak więc jak widać rok nie był za bardzo wykorzystany pod kątem wyjazdów ale jedno trzeba powiedzieć - trzy zloty udało się nam zorganizować a i nie mogę zapomnieć też minizlotu w naszym terenie może nie do końca górskim ale zawsze - biwak na Górze Świętej Anny 21-22.08

A co do planów na rok 2011 - nic konkretnego chce pojechać w Gorce na pare dni a co poza tym to zobaczymy :)

Awatar użytkownika
ecowarrior
stary wyga

Postautor: ecowarrior » 26-12-2010 14:11

Olo, całkiem niezłe wypadziki, a jak widać i pogoda dopisywała :)

No to zapodaję również moje podsumowanie tegorocznych wojaży :D :

- Beskid Mały (2)
- Beskid Śląsko-Morawski (1)
- Góry Kaczawskie (1)
- Pogórze Kaczawskie (1)
- Polskie Góry Złote (1)
- Czeskie Rychlebské hory (1)
- Masyw Śnieżnika (1)
- Góry Izerskie (1)
- Karkonosze (1)
- Góry Wałbrzyskie (1)
- Góry Kamienne (1)
- Hruby Jesenik (2)
- Niski Jesenik (1)
- Zlatohorská vrchovina (Czeska część Gór Opawskich) (1)
- Polskie Góry Opawskie (1)
- Malá Fatra (1)
- Veľká Fatra (1)
- Veľký Choč (1)
- Masyw Chełmu (1)
- Orlické hory (1)
- Góry Bystrzyckie (1)
- Masyw Ślęży (1)
- Beskid Żywiecki (1)
- Beskid Makowski (1)
- Bieszczady (1)

A na przyszły rok mam już 13 różnych tras, z tym, że konkretyzacja wyjdzie w praniu... :wink: