voivod, dzięki za mapę i wskazówkę, sprawdziłem, że ze Słupca jeździ też autobus do Radkowa, w którym pewnie nawet łatwiej będzie o nocleg

.
W oparciu o Wasze uwagi i weryfikację czasu przejść w dniach 6-9, gdzie rzeczywiście źle coś policzyłem

, rozpisałem wersję 0.2 planu wyprawy. Wszelkie uwagi jak najmilej widziane

Udało mi się zejść każdego dnia poniżej 8 godzin bazowo i mam wrażenie (oraz nadzieję), że jadąc PKSem niczego szczególnie pięknego nie omijam. Szkoda mi tylko wejścia na Czarną Górą (patrz: Dzień dziesiąty), ale w sumie czas "zyskany" dnia trzeciego można by przeznaczyć właśnie na to - co Wy o tym myślicie?
Dzień pierwszy:
Świeradów Zdrój - Szrenica - 7 godzin
Dzień drugi
Szrenica - Śnieżka - Karpacz - ok. 6,5 godzin albo 5 godzin, jeżeli nocleg na szczycie
Dzień trzeci
Karpacz - Lubawka - PKSem się chyba bezpośrednio nie da (strony z rozkładem PKSów przynajmniej tak twierdzą), trzeba by z Karpacza do Kowar, stamtąd do Kamiennej Góry i dopiero do Lubawki. Pytanie -
czy nie lepiej przejść zielonym szlakiem przez Okraj do Lubawki? Ile to może zająć? Czy nie będzie zbyt męczące przy założeniu, że z dnia trzeciego albo robię dzień odpoczynku albo, jeżeli dojście byłoby łatwe i przyjemne, łączę ten dzień z dojściem do Adrspachu i mam więcej "luzu" później

.
Dzień czwarty i piąty
Lubawka - Adsrpach - Teplice - Broumov - Andrzejówka
Dzień szósty
Andrzejówka - Zygmuntówka - 7 godzin + Reise (da radę?)
Dzień siódmy
Zygmuntówka - Słupiec ->PKS-> Radków - 7 godzin
Dzień ósmy
Radków - Kudowa ->PKS-> Duszniki - 7 godzin + 45 minut na dojście na schronisko Pod Muflonem
Dzień dziewiąty
Pod Muflonem - schroniska Jagodna (Przełęcz Spalona) - 7 godzin, niebieski szlak
Dzień dziesiąty
Przełęcz Spalona - Bystrzyca Kłodzka ->PKS-> Międzygórze - Śnieżnik - 3 godziny
(na oko, bo nie mogę znaleźć stosownego info, szlak zielony) + PKS + 2 godziny (ew. półtora godziny, żeby zobaczyć wodospad Wilczki) - tutaj najbardziej cierpię, bo chciałem dojść z Międzygórza na Czarną Górę zielonym szlakiem i dalej na Śnieżnik Żmijowcem, ale na to już raczej nie starczy czasu

Chyba, że dnia trzeciego udało by się zyskać i dołożyć tutaj :>
Dzień jedenasty
Śnieżnik - Lądek Zdrój - 5 godzin + jaskinia Niedźwiedzia
Dzień dwunasty - Poznań
PS. Zmieniam nazwę tematu na bardziej adekwatną