Przeczytałem właśnie że PKS Wałbrzych już nie istnieje, a dworzec autobusowy został sprzedany.
Gdzie teraz można w Wałbrzychu złapać jakiś autobus do Kłodzka albo najlepiej Polanicy?
Tomek
Autobusem z Wałbrzycha do Polanicy.
PKSy odjezdzaja z ulicy Sikorskiego, tuz za murkiem rownolegle, gdzie kiedys byl PKS i obok Teatru.
MAPA
Masz 2 kierunki stamtad. Jadac na dół (północ) masz busy na Świdnice, Świebodzice, Wrocław itd. Jadąc do góry na południe masz wszystko inne, min. Kamienna Góra, Głuszyca, Walim itd.
Z Kłodzkiem jest straszna bieda, masz bus o 10.35 chyba jedyny podczas dnia co leci na Głogów, zielony taki busik.
Widzę też, że jest jakiś śmieszny kurs o 7:15, ale za to między 2gim lipca a 30 sierpnia, w dni parzyste.... tak więc jak ci się spieszy możesz zaryzykować ten. Ale ja osobiście w niego wątpię, że przyjedzie.
Już lepiej wsiąść w Koleje Dolnośląskie na szynobus. Masz z dworca Głównego (dojazd autobusem A) o 6:00 rano lub 09:45.
MAPA
Masz 2 kierunki stamtad. Jadac na dół (północ) masz busy na Świdnice, Świebodzice, Wrocław itd. Jadąc do góry na południe masz wszystko inne, min. Kamienna Góra, Głuszyca, Walim itd.
Z Kłodzkiem jest straszna bieda, masz bus o 10.35 chyba jedyny podczas dnia co leci na Głogów, zielony taki busik.
Widzę też, że jest jakiś śmieszny kurs o 7:15, ale za to między 2gim lipca a 30 sierpnia, w dni parzyste.... tak więc jak ci się spieszy możesz zaryzykować ten. Ale ja osobiście w niego wątpię, że przyjedzie.
Już lepiej wsiąść w Koleje Dolnośląskie na szynobus. Masz z dworca Głównego (dojazd autobusem A) o 6:00 rano lub 09:45.
Sico2 pisze:Już lepiej wsiąść w Koleje Dolnośląskie na szynobus. Masz z dworca Głównego (dojazd autobusem A) o 6:00 rano lub 09:45.
Szynobus z dworca PKP Wałbrzych Główny do Polanicy Zdrój kursuje o godzinie o 6.00 codziennie oprócz niedziel niestety
Szynobus o 9.45 ( kursuje codziennie) kończy trasę na stacji Kłodzko Miasto o 11.05. Może jest jakiś autobus z Kłodzka do Polanicy? Można ewentualnie zwiedzić Kłodzko (polecam) i o godzinie 12.51 ( kursuje codziennie) wsiąść w szynobus jadący z Legnicy do Polanicy, ale to chyba kiepski pomysł:)
Na wysoką wchodzę górę, na najwyższy idę szczyt...
Góry, górki i pagórki
http://picasaweb.google.pl/Syrioosh
Góry, górki i pagórki
http://picasaweb.google.pl/Syrioosh
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”