Dokładne pozycje GPS wierzchołków umieściłem na stronie http://sciezkawbok.wordpress.com/projekt-2013/ W odnośnikach dla gór i wzgórz leżących poza szlakami dostępne są proponowane trasy dojść.
Miłej zabawy wszystkim zdobywającym Korony.
Pozdrawiam.
hm0 pisze:Byłoby idealnie, gdybyś dodały plik(i) .gpx z koordynatami z tabelki. Przy przepisywaniu współrzędnych można się pomylić, nie mówiąc o potrzebnym na to czasie.
włodarz pisze:W niedzielę na Wielkiej Sowie odebrałem.![]()
pat_ch pisze:Mnie to niestety, pomimo zdobycia WKSa (Wielkiej Korony Sudetów) nie dotyczy, nie spełniłem warunków regulaminu. Regulamin nie obejmuje przypadku, kiedy szczyty zdobywasz samotnie. Mam jedynie ślady GPS z moich 'zdobyczy'. Regulamin określa: 'Podstawą do zaliczenia wędrówki są potwierdzenia terenowe zebrane w książeczce...', w wielu moich przypadkach potwierdzeniem mogłby być tylko podpis Pani sprzedającej w Żabce w najbliższym mieście, gdyż w promieniu 10km nie było nikogo kto by nie spał o tej porze.
pat_ch pisze:Nawiasem mówiąc - optymalnym byłoby by gdyby na wszystkich szczytach byłyby książeczki wpisów z pieczątkami - podpis na szczycie i przypieczętowanie gdziekolwiek u siebie jednoznacznie udowodniłoby zdobycieAle to chyba marzenie ściętej głowy...
ferial pisze:Może czas aby "ktoś" zmienił regulamin na przystający do współczesności?
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”