SCHRONISKO ZYGMUNTÓWKA Z NOWĄ DUSZĄ
- grzesievip3
- wędrowiec
-
creamcheese
- łazik
Byłem w maju, ludziska się starają...nowe okna, nowa pościel, remont...jestem na TAK!!
Życzę powodzenia...choćby dlatego, że czasem może mi byc po drodze. Tak jak w tym roku, gdy pobliska Sowa i Orzeł miały komplet, a w Zygmuntówce był spokój i cisza. Choć własnie spokój i cisza mogą powalic ich na kolana.
Pozdrawiam
Życzę powodzenia...choćby dlatego, że czasem może mi byc po drodze. Tak jak w tym roku, gdy pobliska Sowa i Orzeł miały komplet, a w Zygmuntówce był spokój i cisza. Choć własnie spokój i cisza mogą powalic ich na kolana.
Pozdrawiam
- Raubritter
- bardzo stary wyga
hm0 pisze:Masowego sukcesu im nie wróżę ze względu na poważną konkurencję poniżej
Dlaczego? Uwazam ze wlasnie taki turysta z plecakiem pokonujacy np. GSS predzej zawita do Zygmuntowki nizli do tego obiektu ponizej (nazwa wyleciala mi teraz z glowy).
Opatrz jeno – rzekł Szarlej, zatrzymując się. – Kościół, karczma, bordel, a w środku między nimi kupa gówna. Oto parabola ludzkiego żywota.
-
teodozjusz
- wędrowiec
creamcheese pisze:Byłem w maju, ludziska się starają...nowe okna, nowa pościel, remont...jestem na TAK!!
Pozdrawiam
Byłem akurat przy przejmowaniu schroniska przez nowych właścicieli zimą i z rozmowy wynikało, że nie chodzi o pieniądze, że "są inne źródła dochodu" i że jest to "realizacja marzenia", czyli niekoniecznie spokój i cisza będą miały decydujące znaczenie
- Raubritter
- bardzo stary wyga
Dajmy im szanse, poczekajmy jeszcze z opiniami. Po pierwszym sezonie sytuacja powinna się już wyklarować. Póki co uważam, że za wcześnie jest na wystawianie ocen.
I osobiście mam nadzieję, że nie będzie już zafajdaczonych przez kury stolików na dworze (z całym szacunkiem do poprzednich właścicieli)
I osobiście mam nadzieję, że nie będzie już zafajdaczonych przez kury stolików na dworze (z całym szacunkiem do poprzednich właścicieli)
Opatrz jeno – rzekł Szarlej, zatrzymując się. – Kościół, karczma, bordel, a w środku między nimi kupa gówna. Oto parabola ludzkiego żywota.
No, jak mają się opierać na turystach wędrujących GSS-em, to zaoszczędzą na zmianach pościeli.
Zygmuntówka to drugie najbardziej nieszczęśliwie położone sudeckie schronisko - z Przełęczy Jugowskiej jest tam po prostu nie po drodze w każdym kierunku, z wyjątkiem drogi do konkurencji poniżej. GSS to za mało na frekwencję, ale są inne, mniej turystyczne, metody.
Zygmuntówka to drugie najbardziej nieszczęśliwie położone sudeckie schronisko - z Przełęczy Jugowskiej jest tam po prostu nie po drodze w każdym kierunku, z wyjątkiem drogi do konkurencji poniżej. GSS to za mało na frekwencję, ale są inne, mniej turystyczne, metody.
- Raubritter
- bardzo stary wyga
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”