Krzysztof63 pisze:hm0 pisze:Na S3 mini Oruxmaps czy Locus pójdą spokojnie.
Grałem do testu Locusa. I już na początek jest problem ze ściąganie map (OSMapa - nieznany błąd, Shockart online działa, ale wyznczonego fragmentu już nie pobiera), pomiar wysokości wskazał 1350 m (Świdnica, ok. 250 m), a kompas północ wskazał na wschodzie.
Może tylko ja mam jakąś zła karmę sprzętową, ale jako człowiek wygodny uważam, że oprogramowanie powinno ułatwiać życie, a nie utrudniać.
Ja też nikogo na siłę do niczego nie przekonuję, polecam to co u mnie działa. Map Shocart offline nie można pobrać (tzn. można pobrać, ale trzeba zapłacić (przy każdej mapie jest zakładka "szczegóły" gdzie można sprawdzić, jakie są opcje do danej mapy). Z pobieraniem OSMapy ostatnio jest problem, ale wynika to z błędu serwera na którym są mapy, czyli od programu czy sprzętu niezależnym. Proponuję na początek pobrać w Locus Store (zakładka jest w opcjach programu) bezpłatną (po rejestracji maila) mapę Polski.
Sama dokładność wskazań GPS to już problem typowo sprzętowy. U mnie dokładność jest rzędu 2-3m i zwykle kilka metrów przekłamania jak chodzi o wysokość.