Hej,
posiadam wiązanie tourowe Slvretta < 400 (metalowa rama, przód wykonany z prętów, tył to metalowa skrzynka, z plastikowymi elementem obejmującym obcas buta).
Na początku poprzedniego sezony odłamała mi się część właśnie tego plastikowego elementu.
Ubytek nie jest duży, wiązanie spokojnie spełnia swoją funkcję (szczególnie, że zapinam narty tak, aby ubytek skierowanu był na zewnątrz), ale chciałbym mieć wiązanie w 100% komplente, stąd pytanie:
Czy ktoś ma może do odstąpienia / sprzedania całą tylną część takiego wiązania?
pozdr
Stara Silvretta - tylny element wiązania poszukiwany
apollo pisze:Wlkp - choć tragiczny, ale rewelacyjny żart!
To nie moje (co zaznaczyłem cudzysłowem), tylko z jakiegoś starego kabaretu. Nie jestem pewien, ale tekst był chyba parodią przemówienia późnego Gomułki. Były tam między innymi takie perełki:
...W 1945r. staliśmy na krawędzi przepaści. Obecnie uczyniliśmy poważny krok naprzód...
...Niedługo dogonimy takie wysoko uprzemysłowione kraje, jak Gabon i Wybrzeże Kości Słoniowej...
no i oczywiście
...Szczytem biurokracji jest to, że Czechosłowacja prosiła nas o pomoc w 1938r. a otrzymała ją dopiero w 1968...
Pogooglowałem trochę po necie i okazuje się, że oryginalny tekst wraz z nagraniem w formacie mp3 jest dostępny tutaj => http://www.polskaludowa.com/dziwolagi/parodia_Gomulki_stenogram.htm
Nieco zniekształciłem cytowane fragmenty, ale chyba nie za bardzo.
Nieco zniekształciłem cytowane fragmenty, ale chyba nie za bardzo.