GSS wg Mariomara

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
Awatar użytkownika
walter02
obieżyświat

Postautor: walter02 » 10-10-2007 20:35

Walter był, a jakże..., ale do bazgrolenia po kamolach się nie przyznaję :D

ach, przeczytałem relacyjkę na jednym wdechu - piękne fotki, piękne tereny na bieżki. Widok Smedavy poruszył zimowe wspomnienia i coś czuję, że nocy nie prześpię planując zimowe eskapady...
Chyba zaraz założę wątek "plany narciarskie na sezon 2007-2008" :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 10-10-2007 20:54

wlkp pisze:Podczas naszych wędrówek cały czas mieliśmy kontakt telefoniczny z Lechem, ale nie udało nam się spotkać, gdyż rejony naszych eksploracji były zbyt odległe od siebie, a w niedzielę wracaliśmy zbyt późno by znaleźć na to czas.
W tym samym czasie wędrowalismy po szlakach i poza szlakami oraz podziwialiśmy jesienne widoki Sudetów i Pogórza Zachodniosudeckiego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalsza fotorelacja z naszego 5-dniowego wypadu będzie zamieszczona w osobnym wątku. Będą też zagadki.

Awatar użytkownika
wlkp
Moderator

Postautor: wlkp » 11-10-2007 08:27

Rzeczywiście piękną mamy jesień w tym roku.
Sudety są niesamowicie urozmaicone. Można w nich znaleźć wszystko, wystarczy tylko wybrać odpowiedni ich fragment.
Zdjęcia 3 i 4 to już nie zdjęcia, to obrazy.
Zwłaszcza 4 jest niesamowite również z technicznego punktu widzenia. Włączyć samowyzwalacz i zdążyć tak się ustawić.

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 13-10-2007 22:37

Ja odpadam niestety z GGS...przynajmniej na razie...pardon

Awatar użytkownika
Apollo
Moderator

Postautor: Apollo » 14-10-2007 13:51

Kurza twarz, Satan, liczyliśmy na Ciebie w listopadzie! :/

Garść własnych przemyśleń na temat ostatniego wyjazdu dorzucę potem :), a teraz na gorąco przemyślenia odnośnie trasy następnego wyjazdu.

Wlkp zaproponował, by porzucić łażenie liniowe zakładając, że G. Izerskie, a Karkonosze to z pewnością, każdy z nas złaził głównymi szlakami. Po przejściu Hajniho Kostela i Frydlanskih Cimburi (czy tam jak to odmieniać) - jako miejsc leżących na szlakach dojściowych, a nie głównym, Wlkp zauważył, że może lepiej i dominanty Karkonoszy (Wielki Sisiak i Śnieżkę) zdobyć z ich podnóży, a nie liniowo Szrenica - Okraj.

Po przejrzeniu dopiero co zakupionych map KCT :) przyłączam się do tej myśli ;). Jeśli udałoby się tylko ruszyć w terminie 2-4 listopada, to moglibyśmy pierwszego dnia zaliczyć Smrk, wchodząc od strony Bileho Potoku (to słuszny pomysł Wlkp), zaś drugi dzień poświęcić na zdobycie Szyszaka wchodząc ze Szpindla przez Dul Bileho Labe, natomiast w trzeci dzień zmierzyć się z Obrim Dolem podczas zdobywania Śnieżki z Peca. Czeskie Karkonosze są rzadziej przez nas odwiedzane; sam byłem tam tylko raz w maju (w okolicach Kotela), ale z pewnością tam wrócę.
Może ktoś by reflektował jednak na taki wypad?

Awatar użytkownika
wlkp
Moderator

Postautor: wlkp » 16-10-2007 18:00

Satan pisze:Ja odpadam niestety z GGS...przynajmniej na razie...pardon

No szkoda Satan, oj szkoda, a tak liczyliśmy na ten mini zlocik. :cry:

Co do planów na kolejny wyjazd, tak faktycznie doszliśmy do wniosku wraz z Apollo, że przejście grzbietem przez Izery i Karkonosze nie będzie najlepszym pomysłem, chociaż swego czasu tak chcieliśmy. Na szlakach dojściowych na poszczególne wierzchołki jest zbyt dużo atrakcji, żeby tak sobie je pominąć. Postaramy się wybrać takie trasy, aby jak najwięcej z nich zobaczyć.
Do wymienionych tutaj szczytów przez Apolla należy jeszcze dodać oczywiście Wysoką Kopę w Izerach na którą wejdziemy z Rozdroża Izerskiego z nadzieją obłowienia się w kopalni w jakieś ciekawe okazy minerałów.

Nie wiem co będzie Cernym vrchem, bo kiedy rozmawiałem kilka dni temu z Mariomarem, to zapytał z pewną nutka zawodu głosie "czy nie idziemy na Cerny vrch". Jeśli pominiemy jakąś dominantę, to Mario gotów nas posłać na trasę z zadaniem zaliczenia jakiegoś suplementu. :wink:

Awatar użytkownika
mariomar
stary wyga

Postautor: mariomar » 20-10-2007 22:25

O! Tyle się ze mną kłócili, że chcą chodzić tylko liniowo, a tu proszę - wycofałem się, to się chłopaki wyluzowały, i... sami doszli do tego, że moje propozycje wędrówek na dominanty od zera (od podnóży), są całkiem sensowne. Ach, te uparte chłopy... :wink:
Tym samym witam po mojej dłuższej nieobecności na ŁONIE (tylko którym???). :wink:

Awatar użytkownika
Apollo
Moderator

Postautor: Apollo » 21-10-2007 14:04

No wreszcie.... ;)

Awatar użytkownika
wlkp
Moderator

Postautor: wlkp » 22-10-2007 11:36

A jednak natury się nie oszuka.
Mario is back!
Mario is back!
Mario is back!
:D :D :D

Awatar użytkownika
mariomar
stary wyga

Postautor: mariomar » 23-10-2007 21:11

Cieszę się, że się cieszycie. Po prostu oczywista oczywistość. :lol:

Awatar użytkownika
Apollo
Moderator

Postautor: Apollo » 16-01-2008 21:47

Mario - mam nadzieję - tylko na chwilę przepadł z naszego forum, ale gdy tylko zakończy się odwirusowywanie jego kompa (tak się kończy oglądanie stron z paniami), to pewnie wróci.

I mam nadzieję (drugą) - że wróci nie tylko na forum, ale też i na szlaki.
Dziś zadeklarował, że jeśli zaplanujemy kolejną wyprawę, to On na jeden dzień się pisze :!: :!: :!:
Wlkp - nie pozostaje nam nic innego jak tylko powrót do planowania kolejnej wyprawy, być może z odłożeniem Karkonoszy i Izerskich na sezon pośniegowy.
Może by tak Góry Krucze?
Ja jestem trochę uziemiony do końca lutego, ale na marzec z chęcią zaplanuję kolejną wyprawę.
Może tym razem Satan się do nas przyłączy? :roll:

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 16-01-2008 22:14

apollo pisze:...Może tym razem Satan się do nas przyłączy? :roll:

...niebiezpiecznie prowokujesz... :?
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Awatar użytkownika
wlkp
Moderator

Postautor: wlkp » 17-01-2008 21:24

451 - Skalista (k. Jeleniej Góry)

apollo pisze:Mario - mam nadzieję - tylko na chwilę przepadł z naszego forum, ale gdy tylko zakończy się odwirusowywanie jego kompa (tak się kończy oglądanie stron z paniami), to pewnie wróci.

Mario wywal M$zajs ze swojego kompa i zainstaluj porządnego linuksa, a gwarantuje Ci że wszelkie problemy z wirusami znikną.

apollo pisze:Wlkp - nie pozostaje nam nic innego jak tylko powrót do planowania kolejnej wyprawy, być może z odłożeniem Karkonoszy i Izerskich na sezon pośniegowy.
Może by tak Góry Krucze?
Ja jestem trochę uziemiony do końca lutego, ale na marzec z chęcią zaplanuję kolejną wyprawę.

Jestem jak najbardziej za. Izery i Karkonosze zostawiamy na weekend majowy. Przez cztery dni spokojnie to przejdziemy. Dla jasności w tym roku mamy bardzo nietypowy kalendarz i w maju są dwa długie weekendy i mam na myśli ten 1-4.05. Będzie to trochę nie po kolei, ale nie musimy być aż tak ortodoksyjni. W marcu spokojnie będzie można pochodzić po Broumovsku.

Mario przed powrotem na szlaki jak będziesz miał trochę czasu, to mógłbyś wpisać na forum wszystkie dominanty leżące na GGS-ie między Łysociną a Orlicą.

gar
stary wyga

Postautor: gar » 18-01-2008 11:39

385 - Miejska Góra (Pogórze Bolkowskie)

apollo pisze:Mario - mam nadzieję - tylko na chwilę przepadł z naszego forum, ale gdy tylko zakończy się odwirusowywanie jego kompa (tak się kończy oglądanie stron z paniami), to pewnie wróci.

Gdzieś mi się o uszy obiło (nie wiem czy dobrze), iż mariomar miał zapowiedzianą bocianią wizytę. Coś wiadomo w tym temacie ?
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 18-01-2008 11:40

gar pisze:385 - Miejska Góra (Pogórze Bolkowskie)

Gdzieś mi się o uszy obiło (nie wiem czy dobrze), iż mariomar miał zapowiedzianą bocianią wizytę. Coś wiadomo w tym temacie ?

A ja słyszałem, że ostro sadził kapustę w ogrodzie. :?
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Wróć do „Relacje z wypraw”