Tatry - piękno czy snobizm?

W temacie wędrowania po innych górach, a także nie-górach
Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 01-06-2009 22:17

tomaszll pisze:W sumie te komentarze o nartach w lecie pojawiają się się rzadziej niż parę lat temu ale nadal są częste. Myślę, że przełom w temacie nastąpił jak w jednej z dość mało intelektualnych gazet pojawiło się zdjęcie premiera z kijkami i w góralskim kapeluszu podczas urlopu w Zakopanem.

Ostatnio z małżonką wyskoczyliśmy w pierwszy dzień Świąt Wielkanocy na Slężę. Zaparkowaliśmy samochód w okolicach Przełęczy Tąpadła a tam dziki tłum griluje w garniturach. Ich sprawa, ruszyliśmy w góry ubrani na sportowo z kijkami. Wyprzedzaliśmy ludzi w garniturach i lakierkach i znaleźli się tacy, którzy puścili do nas złośliwe komentarze
w stylu taka łatwa góra a oni idą ubrani jak na Mont Everest.
Zmieniliśmy plan wycieczki, zeszliśmy na boczny szlak, ruszyliśmy w stronę Raduni i tam było cicho i spokojnie; zero garniturów tylko sympatyczne osoby ubrane na sportowo.
I jeszcze jedna ciekawostka w Pierwszy Dzień Świąt Wielkanocy nie kursuje żadna komunikacja publiczna z Wrocławia pod Ślężę.

To nie jest wątek o kijkach trekkingowycha ani o komunikacji publicznej pod Ślężę - proszę osoby upoważnione do likwidacji takich zaśmiecających temat postów.
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

tomaszll
obieżyświat

Postautor: tomaszll » 01-06-2009 22:21

Satanie,

Myślę, że zupełnie nie rozumiesz sensu moich wypowiedzi, treści, które chcę przekazać. Wybierz się na jeden krótki urlop w Jeseniky z Rychlebami i zakosztuj przynajmniej 4 wycieczek w Rychlebach. A drugi dłuższy urlop to w Góry Szwecji i wtedy zupełnie inaczej będziesz spoglądał na góry.
W moim przypadku szwedzkie góry zwaliły z pozycji lidera rankingu ukraińskie Karpaty.

Ponieważ na tym forum zdecydowanie przemawiają obrazy, więc podaję link
http://www.rychleby-jeseniky.cz/filmy/hi/rychlebyhi.mpg

I miłego oglądania filmu z Rychlebów
Ostatnio zmieniony 01-06-2009 22:28 przez tomaszll, łącznie zmieniany 1 raz.