Radunia

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
tomaszll
obieżyświat

Postautor: tomaszll » 24-06-2009 13:59

rafhak pisze:
tomaszll pisze:Dla odmiany w zeszłym roku na początku lipca byłem w jakąś sobotę czy niedzielę na Wzgórzach Strzelińskich i na szlaku spotkałem dokładnie zero osób. Szlaki na Wzgórzach Strzelińskich są dość mocno pozarastane a ruch turystyczny znikomy.

Gadasz pierdoły! Szlaki nie są może rewelacyjnie oznakowane, ale bardzo przyzwoicie. Zastrzeżenia budził fragment w okolicach Wąwozu Pogródki, ale ten odcinek szlaku został już poprawiony.

Tylko, że ja nic nie napisałem w tym wątku o oznakowaniu szlaków na Wzgórzach Strzelińskich tylko o tym, że z powodu małego ruchu turystycznego ścieżka jest ledwo widoczna.
Chociaż z drugiej strony znikomy ruch turystyczny powoduje, że w miejscach gdzie szlak skręca mogą wystąpić problemy i nie jest to wina sposobu znakowania.

Awatar użytkownika
rafhak
obieżyświat

Postautor: rafhak » 24-06-2009 14:10

Dla mnie pozarastany szlak jest równoznaczny ze źle oznakowanym.

Awatar użytkownika
ecowarrior
stary wyga

Postautor: ecowarrior » 24-06-2009 14:15

Mrówka, ładne zdjęcia, spokój na trasie i ten widok Ślęży...Nic tylko pogratulować wypadu!!
tomaszll pisze:A Góry Sowie są jakby w cieniu innych pasm.

Tak, zdecydowanie!! Wystarczy przejść się na Wlk Sowę czy Kalenicę albo do schroniska Sowa lub Orzeł!!
W cieniu innych pasm to są Góry Kaczawskie

Awatar użytkownika
Ariel Ciechański
obieżyświat