V Zlot Beskidoczubów/Hala Górowa 26-27.06.2009

Jeżeli wybrałeś się gdzieś poza Sudety i nie wstydzisz się tego, daj znać!
Awatar użytkownika
ecowarrior
stary wyga

Postautor: ecowarrior » 30-06-2009 20:20

Chatka Górzystów jak najbardziej się nadaje, zawsze miło się tam wraca. Uważam jednak, że warto jeszcze wziąć pod uwagę Zygmuntówkę czy może jakieś spore wiaty, jak choćby ta na Stożku Wlk czy na Przełęczy Komarnickiej w G. Kaczawskich albo może Chatkę pod Śnieżnikiem, ale w tym rejonie był ostatni zlot więc temat raczej zamknięty...
Tak na marginesie, może warto przenieść temat do działu "imprezy"

Awatar użytkownika
rafhak
obieżyświat

Postautor: rafhak » 30-06-2009 21:14

A może na Szczelińcu lub w Pasterce?

Awatar użytkownika
WILK70
podróżnik

Postautor: WILK70 » 30-06-2009 21:43

Chętnie bym się zajął organizacją bo to żaden problem, tylko pod warunkiem że chętni będą , bo przeca sam dla siebie to zlotu robił nie będę :)
Żyj tak, aby strach przed śmiercią nigdy nie zagościł w twoim sercu. Nie martw się o cudzą wiarę; szanuj poglądy innych i żądaj aby szanowano twoje...
Tecumseh, Przywódca Narodu Szawanezów

http://picasaweb.google.com/szalonywilk1

Awatar użytkownika
ecowarrior
stary wyga

Postautor: ecowarrior » 30-06-2009 21:44

Myślę, że na Szczelińcu nie mamy co szukać. Faktem jest, że są stamtąd piękne wschody i zachody słońca ale nocleg jest dosyć drogi...Poza tym dzierżawca zawsze robi problemy z uwzględnianiem zniżek pttk, a co niektórzy je posiadają.
Pasterka?? Dzierżawca ten sam co na Szeczelińcu i mogą się pluć co do nocnej imprezy. Poza tym z tego co pamiętam zamykają tam na noc jadalnię, która powinna robić za świetlicę...

Awatar użytkownika
Pudelek
bardzo stary wyga

Postautor: Pudelek » 30-06-2009 21:48

rafhak pisze:A może na Szczelińcu lub w Pasterce?

dlaczego od razu nie w ośrodku agroturystycznym albo hotelu? tfu, aleś z miejscami wyskoczył... Szczeliniec - stonki od groma, Pasterka - obsługa taka, że nóż się w kieszeni otwiera... to już lepsza by była np. Zygmuntówka, przynajmniej Bogdan by mógł się dołączyć
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś."

https://picasaweb.google.com/110344506389073663651

http://hanyswpodrozach.blogspot.com/

Awatar użytkownika
WILK70
podróżnik

Postautor: WILK70 » 30-06-2009 21:48

a "Chatka w leju pod Śnieżnikiem " chociaż to w sumie mało miejsc noclegowych , ale miejsce niezłe :)
Żyj tak, aby strach przed śmiercią nigdy nie zagościł w twoim sercu. Nie martw się o cudzą wiarę; szanuj poglądy innych i żądaj aby szanowano twoje...

Awatar użytkownika
ecowarrior
stary wyga

Postautor: ecowarrior » 30-06-2009 21:50

WILK70 pisze:Chętnie bym się zajął organizacją bo to żaden problem, tylko pod warunkiem że chętni będą , bo przeca sam dla siebie to zlotu robił nie będę :)

Chętni się zawsze znajdą, potrzebują jedynie motywacji:)
Dobór terminu zawsze bywał problemem. Wiadomo, że nie wszyscy się pojawią, bo zawsze komuś nie będzie pasowało. Proponowałbym aby organizator z góry narzucił np. z 4-5 terminów, dał tydzień na przeprowadzenie głosowania,a następnie spośród miejsc o których będzie najwięcej pozytywnych opinii przeprowadzimy podobna ankietę...

Awatar użytkownika
rafhak
obieżyświat

Postautor: rafhak » 30-06-2009 21:56

ecowarrior pisze:Myślę, że na Szczelińcu nie mamy co szukać. Faktem jest, że są stamtąd piękne wschody i zachody słońca ale nocleg jest dosyć drogi...Poza tym dzierżawca zawsze robi problemy z uwzględnianiem zniżek pttk, a co niektórzy je posiadają.

mhm...ze zniżkami nie miałem tam problemu, a chyba jako jedyni oferują podłogę, nawet jak schronisko jest puste.
A agrowczasy i hotele przychodzą z wiekiem :D

Awatar użytkownika
ecowarrior
stary wyga

Postautor: ecowarrior » 30-06-2009 22:03

a ja miałem dwa lata temu. W tym samym czasie nie uwzględnili mi w Pasterce. Co prawda rok później uznał ale z pretensjami. Nie lubię kłócić się o coś co mi się należy, a później patrzy się na mnie spod byka przez całą noc...Co do gleby to nic o tym nie wiem. Znam przychylniejsze miejsca dla turystów. Nie chcę jednak na siłę narzucać forumowiczom swojego zdania, zobaczymy w praktyce co z tego wyjdzie...

Awatar użytkownika
tomuch
obieżyświat

Postautor: tomuch » 30-06-2009 23:07

ja tam bym proponował jednak Chatkę Górzystów... strasznie lubię to miejsce :) chociaż żadnej większej imprezy nigdy tam nie miałem - gospodarze i ich dziecko są wyrozumiali?
albo była jeszcze ta opcja z wiatami w Kamiennych omawiana po ostatnim zlocie...
ja najchętniej widziałbym zlot w październiku... trochę późno, ale wcześniej chyba nie uda mi się zmieścić :evil:
Oko wszystko widzi

W góry, w góry miły bracie!
Tam przygoda czeka na Cię!

http://www.picasaweb.google.pl/tomuch.be

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 01-07-2009 07:26

Pudelek pisze:
rafhak pisze:A może na Szczelińcu lub w Pasterce?

dlaczego od razu nie w ośrodku agroturystycznym albo hotelu? tfu, aleś z miejscami wyskoczył... Szczeliniec - stonki od groma, Pasterka - obsługa taka, że nóż się w kieszeni otwiera... to już lepsza by była np. Zygmuntówka, przynajmniej Bogdan by mógł się dołączyć

w pasterce mial sie odbyc kwietniowy zlot forum e-gory... byla rezerwacja na kilka miesiecy wczesniej.. na tydzien przed ktos zadzwonil potwierdzic i dowiedzielismy sie ze sprawa jest nieaktualna i naszej rezerwacji niet... najprawdopodobniej trafila sie na ten termin jakas inna , wieksza grupa ktora chciala zarezerwowac cale "schronisko" dla siebie..
jak juz w zlot w schronisku to wedlug mnie w sudetach wchodzi w gre jedynie chatka gorzystow i zygmuntowka.. no chyba ze jakis ptsm..

a moze w najblizszy weekend w chatce sylwestrowej?? ;)

Awatar użytkownika
WILK70
podróżnik

Postautor: WILK70 » 01-07-2009 07:32

Ja teraz wyjeżdżam,ale myśle o terminie Wrzesień - Październik, może faktycznie należało by przeprowadzić ankiete, komu kiedy pasuje, wybrać najlepsze dla wszytskich miejsce i po prostu tam pojechać

Awatar użytkownika
Ariel Ciechański
obieżyświat

Postautor: Ariel Ciechański » 01-07-2009 09:07

WILK70 pisze:Ja teraz wyjeżdżam,ale myśle o terminie Wrzesień - Październik, może faktycznie należało by przeprowadzić ankiete, komu kiedy pasuje, wybrać najlepsze dla wszytskich miejsce i po prostu tam pojechać

Dla mnie październik byłby gites. Co do miejsca preferuję Chatkę Górzystów - ostatnio najmarniej do 24 trwały śpiewy i nikt nie protestował.
Rejonom z dużą ilością "stonki" mówię nie.

Awatar użytkownika
WILK70
podróżnik

Postautor: WILK70 » 01-07-2009 09:13

Mi w sumie Październik też byłby paował , co do miejsca to jestem otwarty na propozycję, mi w sumie jest to obojętne, byle by wesoło było:)

Awatar użytkownika
WILK70
podróżnik

Postautor: WILK70 » 01-07-2009 09:45

Jak narazie widze Chatka Górzystów prowadzi w rankingu:)
więc może faktycznie to miejsce:) może ktoś ma tam znajomości i może pomóc przy zorganizowaniu, zarezerwowaniu ewentualnego Zlotu
info mają ciekawe i zachęcające:)

"Chatka Górzystów" leży na Hali Izerskiej. Jest to jedyny budynek ocalały z istniejącej tutaj kiedyś osady Gross-Iser. Nie ma tutaj wygód i z pewnością nie spodoba się to miejsce osobom lubiącym luksusy. Prąd pojawia się od wielkiego święta lub wcale (co dużo osób traktuje jako +), jako oświetlenie służą świeczki lub latarki a w piecach trzeba palić samemu. Ceny noclegów są niskie, a atmosfera jaka tutaj panuje wynagradza wszystkie niewygody.

"Chatka czynna jest cały rok. Miejsc jest 40 (bez kompresji), warto więc wcześniej zaklepać sobie miejsce gdyż czasami naprawdę jest ciasno. Jest też kominek i miejsce na ognisko - można posiedzieć z gitarą i przyjaciółmi (których łatwo tu poznamy, przebywa tu bowiem raczej ściśle określone grono do którego i ty możesz wstąpić), strumyk do mycia, kuchnia turystyczna jeśli ktoś lubi gotować, no i oczywiście słynne naleśniki z jagodami do zjedzenia (oprócz poniedziałków). Nocleg z własnym śpiworem poza okresem Sylwestrowym kosztuje 15 zł. Za pościel zapłacimy jednorazowo dodatkowe 7zł.

Istnieje możliwość przyjazdu ze zwierzakiem, a w sezonie zimowym wypożyczenia nart biegowych"

co do Terminu to jak sobie przemyślałem do doszedłem do wniosku że Październik co wy na to???

Wróć do „Relacje z wypraw”