Raubritter pisze:Tylko że ten komunikat: Z przykrością informuję, że z przyczyn technicznych zmuszeni jesteśmy czasowo /do odwołania/ zawiesić zwyczaj udostępniania noclegów w warunkach zastępczych - "na podłodze", w pomieszczeniach i zabudowaniach towarzyszących Schronisku PTTK "Murowaniec" na Hali Gąsienicowej w Tatrach. jest już dwa lata, jeżeli nie dłużej. Coś poważne te przyczyny techniczne.
Myślę, że dość sprytne ominięcie punktu regulaminu schronisk. Teraz nie można zaskarżyć Murowaniec do PTTK, że łamie punkt regulaminu a trzeba udowodnić, że z tymi przyczynami technicznymi jest jakaś ściema co jest trudniejsze i minimalizuje liczbę ewentualnych skarg.
Raubritter pisze:A wiecie jak w innych schroniskach? Glebę dają?
Nie potrafię odpowiedz na to pytanie.
Tak na marginesie ( nie chcę w żaden sposób zmieniać Twoich planów) może lepiej jest poszukać sobie przyjaźniejszych miejsc na nocleg? Mam wrażenie, że miejsc noclegowych w górach jest więcej niż chętnych.
Jeśli już chcesz w Tatry to ja zacząłbym od tego
http://www.tatry.cz/ubytovani/kempy.php
Podejrzewam, że na słowackim kempingu zawsze jest miejsce pod namiot bez konieczności rezerwacji chociaż jakość kempingu wcale nie musi być tak wysoka jak w Czechach.