VI Zimowy Zlot Forum

Coś się gdzieś dzieje ciekawego? Jeżeli wiesz o jakiejś imprezie, sam ją organizujesz albo chciałbyś zorganizować - daj znać!

Miejsce w którum odbędzie się VI Zimowy Zlot Forum Sudety

Czas głosowania minął 04-11-2010 15:30

Schronisko Pod Biskupią Kopą - Góry Opawskie
7
25%
Chatka pod Śmielcem - Karkonosze
13
46%
Chatka pod Śnieżnikiem - Masyw Śnieżnika
1
4%
Schronisko Andrzejówka - Góry Kamienne/Suche
7
25%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
Ariel Ciechański
obieżyświat

Postautor: Ariel Ciechański » 14-10-2010 13:05

buba1 pisze:
pamietam ze padla tez propozycja andrzejowki- jako ze niedlugo maja ja zamknac...

Nie mają Bubo, a mogą. Sprawa kamieniołomu w Klinie się chyba cały czas wałkuje.

Awatar użytkownika
olo23333
obieżyświat

Postautor: olo23333 » 14-10-2010 15:35

Właśnie dodałem ankietę na temat miejsca następnego zimowego zlotu.
czas trwania ankiety ustawiłem na 21 dni - tak jakoś wyszło.
Więc głosujcie :)

Kolejna ankieta będzie dotyczyła terminu, ale to za jakiś czas.
Pozdro

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 14-10-2010 16:57

czyz nie jest piekna???? :D :D :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bo ja oczyma wyobrazni juz widze nasze mordki na tym drugim zdjeciu :)

Awatar użytkownika
Strider
wędrowiec

Postautor: Strider » 14-10-2010 18:30

oj jest piękna jest, trochę w stylu "ostatniego trapera"
.. a ja nadal gonie sny jak desperados zagubiony gdzieś na szlaku..

lasttraper
tramp

Postautor: lasttraper » 14-10-2010 18:45

Strider pisze:oj jest piękna jest, trochę w stylu "ostatniego trapera"

Dzięki Strider :D
ps a swoją drogą miejsce spoko :)

Waldi 449
podróżnik

Postautor: Waldi 449 » 18-10-2010 17:09

Super foty Jasiek-chatka pod Śmielcem musi wyglądac super zimą , zresztą wszystkie chaty czy schroniska typowo górskie wyglądają zimą cudnie, moje marzenie spędzic Św.Bożego Narodzenia w takiej chacie lub schronisku ....zima pomału zaczyna się wkradac w nasze górki .........
życie jest piękne ale jest tylko jedno...

Awatar użytkownika
Raubritter
bardzo stary wyga

Postautor: Raubritter » 18-10-2010 18:51

Witam! Dopiero wróciłem z urlopu, przeto nie zabierałem do tej pory głosu (relacja wkrótce, heh :wink: ). Cieszy fakt, że uwzględniliście w wyborze schronisko w którym mam mozliwość pracować.

Osobiście będę zapraszał Was do siebie, czyli na Biskupią Kopę - rzecz wiadoma i oczywista. A w zamian za to postaram się dołożyć wszelkich starań, aby zlot tutaj był... hmmm udany :wink:

Swoją drogą i Buba, Eco oraz Pudel mogą zaświadczyć, że latem na nieformalnym zlocie sudecko-beskidzkim nie wiało nudą :wink:

Pozdrawiam

Raubritter
Opatrz jeno – rzekł Szarlej, zatrzymując się. – Kościół, karczma, bordel, a w środku między nimi kupa gówna. Oto parabola ludzkiego żywota.

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 19-10-2010 17:05

Raubritter pisze:
Swoją drogą i Buba, Eco oraz Pudel mogą zaświadczyć, że latem na nieformalnym zlocie sudecko-beskidzkim nie wiało nudą :wink:

zdecydowanie zaswiadczam ze przywieżowe pole pokrzyw bylo niezwykle klimatycznym miejscem :D

tylko czy dwa zloty w jednym roku w tym samym miejscu to trochu nie za duzo? skoro tyle innych miejsc w ktorych jeszcze nie bylismy? acz jakby wypadlo na biskupia kope to oczywiscie tez przyjade :)

Awatar użytkownika
KornelO
podróżnik

Postautor: KornelO » 24-10-2010 12:00

Jeśli chodzi o Chatkę pod Śmielcem, to mam odpowiedź od Marka Pisarskiego (bo Go o to zagadnąłem), Prezesa Sudeckiego Klubu Wysokogórskiego, a prywatnie mojego znajomego (że się pochwalę :) ).
Marek Pisarski pisze:[...]
zlotu nie mozemy zaprosic. Wiaze nas umowa z Parkiem. Tylko czlonkowie Klubu moga tam przebywac, a Straz Parkowa ma prawo sprawdzic kto jest w obiekcie- co roku przesylamy liste czlonkow SKW.
[...]
Jest tez drugi problem. Coraz ciezej o opal, nosimy drewno podczas akcji gromadzenia opalu na zime 500 - 800 m. W zeszlym roku drewna bylo tak malo, ze zalecalismy, zeby rano nie rozpalac w piecu, tylko grzac wode na palnikach butanowych. Wielu to sie nie podobalo, ale trudno godzic sie, zeby ktos kto nosil to dewno przychodzil i zastawal pusta drewutnie.
Ktos dzwonil do mnie w/s "wynajecia" chatki. Powiedzialem, ze jezeli dostana zgode od Parku, to my sie podporzadkujemy. To jest wlasnosc Parku, a my jestesmy tylko dzierzawcami na prawie uzyczenia
[...]
Ten ktoś, kto dzwonił, to może ktoś z forum?

Ale wydaje mi się, że kwestia Chatki jest jasna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Strider
wędrowiec

Postautor: Strider » 24-10-2010 13:21

Szkoda, bardzo szkoda chatka to chatka a na zlot miejsca gdzie się ludzie kręcą to mi mniej pasuje..
Jeśli oficjalnie skreślicie chatkę pod śmielcem i rozpoczniecie nową ankietę to ja dorzucam:
http://gok.paszowice.pl/index.php?optio ... 6&Itemid=6

http://8pdhburza.w.interia.pl/ciekawe.htm
.. a ja nadal gonie sny jak desperados zagubiony gdzieś na szlaku..

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 24-10-2010 20:01

Strider pisze:Szkoda, bardzo szkoda chatka to chatka a na zlot miejsca gdzie się ludzie kręcą to mi mniej pasuje..

Można rozważyć ewentualnie Chatkę AKT Bażynowe Skały, o ile jest to możliwe (w czasach jak tam bywałem, to za sprawą chatara Włodka byłoby to średnio wykonalne)

Eeee, dobre, Strider, dobre, :lol: Nooo, fajna bazy zlotowa. Byłem w okolicy, oczywiście rowerem, i tereny są cudne. Już nawet rodzi mi się program, co by w sobotę obejść. :D Pozatym chatka jest zimobezpieczna, tzn jest możliwy dojazd w razie klęski zimy. Dawaj do ankiety (w zasadzie trzeba by anulować starą ankietę, bo np moja osoba w zaistniałej sytuacji zmieniła zdanie :D )
Pzdr

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 24-10-2010 20:07

KornelO pisze:. Powiedzialem, ze jezeli dostana zgode od Parku, to my sie podporzadkujemy.

Ale wydaje mi się, że kwestia Chatki jest jasna.

no wlasnie- moze dostaniemy zgode parku???

moze by poczekac na odpowiedz dertego w tej sprawie. Mowil ze ma mozliwosc zalatwic tam nocleg wiec przypuszczam ze nie rzucal calkiem slow na wiatr.. Mowil tylko ze musi o tym wiedziec odpowiednio wczesniej.

acz jesli mi ktos w mrozny poranek ktos w chacie powie ze mam nie rozpalac w piecu to predzej w łeb dostanie niz go poslucham ;)

jesli by sie cos zmienilo w tej kwestii i rzeczywiscie nie mozna bylo sie tam pojawic to zdecydowanie popieram propozycje stridera! znajomi kiedys tam byli (ania, szymon, ewa i arek) i bylo fajnie. Ze tez mi to wczesniej do glowy nie wpadlo :) w kaczawskich wogole sa 3 takie fajne chatki!!
Ostatnio zmieniony 24-10-2010 20:15 przez buba1, łącznie zmieniany 2 razy.

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 24-10-2010 20:09

Michał pisze:[

Można rozważyć ewentualnie Chatkę AKT Bażynowe Skały, o ile jest to możliwe (w czasach jak tam bywałem, to za sprawą chatara Włodka byłoby to średnio wykonalne)

moze lepiej nie??? jak sie nie zmienil chatkowy od zeszlego roku to bedziemy miec zbiorki w dwuszeregu i bedziemy jesc, pic i sikac na rozkaz albo sie skonczy jakas wieksza batalia i wyrzuceniem chatkowego przez okno ;) po co nam to....

gdyby to bylo za czasow irka.... to byly czasy tej chaty.. tak 2003-2005.. to byly imprezy
Ostatnio zmieniony 24-10-2010 20:14 przez buba1, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Imprezy”