Taja pisze:A w namiocie jeszcze gorzej! Od czasu jak mnie Cyganie w nocy obrabowali to nie przepadam za namiotem...
Taju, ale w Sudetach nie ma cyganów
Taja pisze:Ej ale teraz zlot wiatowy nie, ostatnio taki był. Teraz schroniskowo-PTSMowy!
Dyskutowano tu o zamykaniu schronisk PTSM w Sudetach już przed trzema latyolo23333 pisze:A Skalniak w Lądku Zdroju? - działa jeszcze czy już zamknęli?

Ariel Ciechański pisze:olo23333 pisze:A Skalniak w Lądku Zdroju? - działa jeszcze czy już zamknęli?
Zamknięty. Nowa Ruda odnośnie spisu Michała też
grzesievip3 pisze:
Z tego co się orientuje to w Nowa Rudzie jest otwarte. Tylko wynajmują pracownikom firmy SKANSKA, którzy robią renowacje rzeki Włodzicy w Nowej Rudzie.Dla pewności podjadę w tygodniu i zapytam
Wiele takich klimatycznych i niedrogich miejsc noclegowych to było kiedyś. Dziś ostały się tylko nieliczne, a perspektywy są takie, że będzie ich nadal ubywać. Przemiany, a ściślej polityka władz dążących do licencjonowania i kontrolowania wszystkiego i wszystkich oraz do skomercjalizowania turystyki zabiła tanią szkolną i akademicką turystykę wędrówkową, przyczyniając się do likwidacji z mozołem stworzonej sieci taniej bazy noclegowej, m.in schronisk PTSM - stałych i sezonowych, niektórych obiektów PTTK jak m.in. stacje turystyczne i letnie bazy namiotowe itp., z powodzeniem służących dawniej takiej turystyce. Wiem, że mówić i pisać o tym to obecnie polityczna niepoprawność i dlatego nie wątpię, że tą wypowiedzią się tu niektórym znów narażę...franek pisze:W Sudetach Zachodnich dobrych, a zarazem klimatycznych miejsc noclegowych jest wiele.
Co wy na to?