Delikatnie sugeruję od realizacji mniej ambitnego planu niż GSS, gdyż wnioskuję, że skoro nie znasz sprzętu, to i doświadczenie w chodzeniu po górach masz niezbyt bogate (bez urazy, mało kto przeszedł cały GSS).
buty: goretex, pełna skóra (żadnych wstawek szmacianych) , wysokie po kostki, rozmiar dopasuj dobrze w sklepie, nie mogą być zbyt luźne, ale tez za ciasne. Doświadczony sprzedawca pomoże i doradzi, a wiem, że w Poznaniu jest kilka dobrych sklepów. Żadnego kupowania w internecie. Ja mam sprawdzone Chiruca , chodze w nich cały rok, ostatnio testowałem na oczyszczalni ścieków
spodnie: luźne, bawełniane, w wieloma kieszeniami, ja chodzę też w obcisłych rowerowych (jak jest ciepło).
bluza: Polar + Goretex na wierzch, mogą być różni producenci, byleby zamki były kompatybilne ze sobą (YKK), zobacz polskich producentów (ja mam zestaw polar Alvika 300 + goretex Bergaus, pasują do siebie). Poza tym, aby odzież termoaktywna była faktycznie termoaktywna, to musi być aż do bielizny.
Wskazana jakaś kamizelka.
plecak: jest tu gdzieś wątek o plecakach, zobacz w necie: Wisport robi całkiem fajne rzeczy.
Rozważ kijki, coraz modniejsze.
1000 zł raczej zabraknie.
pzdr