Każdy kiedyś zaczynał.A wydaje mi się że skoro pyta ,to dobrze,lepiej niż ma zgrywać chojraka i przeliczyć się z siłami i dlatego trzeba udzielić konkretnej odpowiedzi a nie takiej jak powyżej.azja pisze:Jeśli tak się wypowiadasz lepiej siedź w domu i ogladaj zdjęcia z wyjazdu letniego bo to .........aaaa zresztą nie moja sprawa
Międzygórze: Trasy Piesze
Re: siemka
- Ariel Ciechański
- obieżyświat
azja pisze:Sudety mam w małym palcu choć we wszystkich miejscach na pewno nie byłem ale jak ja inwalida 1 grupy bedąc z dzieckiem 11lat i miał wór łykaliśmy zdrowych na szlaku to coś tu nie tak sam powiedz
S
Staaary, wyluzuj. Góry uczą pokory, a kroniki GOPR i TOPR są pełne tych, którzy nie uszanowali tej prawdy. Rozwaga, rozwaga i jeszcze raz rozwaga. I to jako doświadczony turysta powinieneś promować, a nie wyszydzać czyjeś skądinąd rozsądne obawy. Więcej pokory i szacunku.
Dzwonsson pisze:I secundo, czy okoliczne szlaki są wystarczająco bezpieczne dla takiego amatora jak ja, czy lepiej nie mając zimowego doświadczenia nie wybierać się w góry kiedy wszędzie wokół śnieg i lód?
po pierwsze nie wiem co rozumiesz przez "bezpieczne szlaki".. dobrze oznaczone? odsniezone? nie sliskie? uczeszczane?
ale ogolnie wydaje mi sie ze zima zimie nierowna.. jak jest sniegu po pas i caly czas sypie i zawieja to jesli ktos nie jest wyczynowcem to moze rzeczywiscie lepiej posiedziec w dolinach. W taka pogode to nawet mozna sie zgubic wracajac z knajpy do ptsmu