? ? ? ZAGADKA ? ? ?

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
Leuthen
bardzo stary wyga

Postautor: Leuthen » 12-11-2013 07:41

Michał pisze:Nie byłem tam, dopiero jest w moich planach rowerowych. Ale zdradzę, jak doszedłem do rozwiązania: Rozpoznałem Śnieżnik i Czarną Górę. Układ topograficzny na zdjęciu sugerował, że obiekt jest na północny wschód od Śnieżnika i Czarnej Góry, jednocześnie Rychlebskie Hory ich nie zasłaniały, więc obiekt musiał być w znacznej odległości, gdzieś na wysokości linii Nysa- Ziębice. Mapa do ręki, Hydral prawdę Ci powie, więc wyszukiwarka na Hydralu: kościoły > powiat nyski i ząbkowicki, i jechałem z koksem po kolei, aż znalazłem, bodajże na 50-tej pozycji :lol:

Jak widać myślenie ma przyszłość :D Właśnie celowo dobrałem takie zdjęcie, aby na podstawie gór w tle można było kombinować, w jakim rejonie należy szukać lokalizacji kościoła. Gratuluję wytrwałości w przeglądaniu. Będę wiedział, z jakiego rejonu nie wstawiać w przyszłości zdjęcia kościoła, bo za szybko zgadniesz :lol:

włodarz
stary wyga

Postautor: włodarz » 12-11-2013 09:04

Nie może być trudne, gdy odpowiedź jest na forum.
http://forum.sudety.it/viewtopic.php?t=3473

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 12-11-2013 23:29

włodarz pisze:Nie może być trudne, gdy odpowiedź jest na forum.
http://forum.sudety.it/viewtopic.php?t=3473

Masz piątkę z uważnego czytania moich relacji, i zapamiętywania ich zawartości :D Właśnie ewentualną podpowiedzią miało być, że obiekt jest już w moich relacjach, ale załatwiłeś sprawę rzutem na taśmę :D
Inna sprawa, że nawet nie mam żadnego zdjęcia na zagadkę, nie będącego w moich relacjach, wszystko wrzucam na forum.
Rozwiązanie: Kościół par. pod wezwaniem św. Wawrzyńca w Osinie Wielkiej we Wzgórzach Strzelińskich.
Twoja kolej na zagadkę.