Znowu o przewodnikach (deregulacja)

Wszystko co niezwiązane z górami i turystyką
Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 10-12-2013 15:54

@ Hazmburk - to co wyprawiasz twierdząc jak to ubrany jest nagi król czyli jak to Bolesławiec leży w Sudetach jest o wiele ciekawsze i w dodatku może rozśmieszyć kogoś, kto dobrze zna te okolice. Czytając komentarz na forum SKPS nasuwa się następujący wniosek: Otóż ma tu miejsce zbiorowa paranoja grupy ludzi, którzy dali sobie coś takiego wmówić, bo jakiś geograf przyłączył do Sudetów ledwie pagórkowate tereny o wiele bardziej pasujące swym charakterem do Niziny Śląsko-Łużyckiej, to tak musi być i basta.

PS. A te echa dyskusji na SKPS to ich czasami nie zainspirowałeś prowokatorze, o ile sam nie jesteś ich autorem?
Obrazek

Awatar użytkownika
Hazmburk
stary wyga

Postautor: Hazmburk » 10-12-2013 17:11

Lech pisze:PS. A te echa dyskusji na SKPS to ich czasami nie zainspirowałeś prowokatorze, o ile sam nie jesteś ich autorem?

Zawsze możesz napisać do autora i zapytać, czy to on pisał na tym forum :wink:

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 10-12-2013 17:30

@Hazmburk - nie bądź śmieszny. Autor jest nieznany. Występuje pod jakimś anonimowym nickiem (żadnych innych danych) czyli obaj jesteście siebie warci, o ile nie jest to ta sama osoba, która tu występuje jako Hazmburk :roll:
Obrazek

gar
stary wyga

Postautor: gar » 10-12-2013 18:20

Lech pisze: Była tam przed wiekami, tak jak kiedyś Bolesław Chrobry był w Pradze i jak było tam państwo Wielkomorawskie.

:D :D :D
To się Czesi dowiedzieli
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...

Awatar użytkownika
Hazmburk
stary wyga

Postautor: Hazmburk » 10-12-2013 18:42

Lech pisze:@Hazmburk - nie bądź śmieszny. Autor jest nieznany. Występuje pod jakimś anonimowym nickiem (żadnych innych danych) czyli obaj jesteście siebie warci, o ile nie jest to ta sama osoba, która tu występuje jako Hazmburk :roll:

No, przecież podał swoje imię, nazwisko, link do własnego bloga, adres e-mailowy do kontaktu znajdziesz na prawo od artykułu. Znowu czegoś nie doczytałeś, Lechu...

Więc kto tu jest śmieszny?

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 10-12-2013 18:54

Hazmburk pisze: kto tu jest śmieszny?
Ty i ten autor w jednym jesteście śmieszni. Dane te pojawiły się dopiero jak ja zwróciłem uwagę. Wcześniej nic takiego nie było...

Poza tym autor to niezły manipulant. Ta fotografia ma oddziaływać na wyobraźnię czytelników sugerując podobieństwo z "Sudetami" okolic Boleslawca.

Obrazek

A ja tu wrzucam kilka fotek z widokiem okolicznych "gór" z zamku na niewielkim pagórze o nazwie Grodziec, położonego spory kawał drogi w głębi Sudetów na południe od Boleslawca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i wyszła na zdjęciach prawda, że "król jest nagi" :P

Na marginesie dodam, że widoki z wieży na Wieżycy na Kaszubach czy z wieży na Osowej Górze koło Poznania są bardziej "górskie", choć to tylko na niżu.
Ostatnio zmieniony 10-12-2013 19:36 przez Lech, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hazmburk
stary wyga

Postautor: Hazmburk » 10-12-2013 19:35

Nie wiem, kiedy pojawiły się te dane i nie wnikam w to. Faktem jest, że kontakt na stronie SKPS podany jest od dawna, na bloga autora też łatwo trafić, a tam z kolei są podane jego personalia. Tak czy siak, kontakt miałeś i masz podany jak na dłoni, trzeba tylko chcieć.

Co do fotografii, to jeśli już wklejasz czyjeś zdjęcie, prawo autorskie nakazywałoby podać jego autora, a w dobrym tonie jest poprosić wcześniej autora o zgodę. Zdaje się, już miałeś, Lechu, wcześniej jakieś zatargi związane z prawami autorskimi na innym forum, czyż nie? Szkoda, że niczego Cię one nie nauczyły...

Jeśli chodzi o resztę, to mało logiczne jest to, co piszesz. Piszesz, że Grodziec to pa-gór (co sugerowałoby, zgodnie z Twoją teorią, że nie leży w Sudetach), następnie twierdzisz, że Grodziec położony jest "spory kawał drogi w głębi Sudetów [podkreślenie moje] na południe od Bolesławca" i wklejasz zdjęcia mające udowadniać, że tereny pomiędzy Grodźcem a Górami Kaczawskimi to jednak nie góry. Zdecyduj się, o co Ci chodzi...

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 10-12-2013 19:49

@Hazmburk - skup się trochę. Wyraźnie informuję, że to zdjęcie rzeczonego autora. Pozostałe zdjęcia są moje. Korzystam z prawa do obrony swojego zdania, skoro autor swój artykuł na stronie SKPS zamieścił z zamiarem ośmieszenia mojej osoby. Porównanie tego zdjęcia z moimi pozwala zauważyć jego manipulację. Ty pewnie tego nie widzisz, bo wyznajesz własną "prawdę".

A w głębi Sudetów napisałem z ironią, co też masz problem zauważyć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hazmburk
stary wyga

Postautor: Hazmburk » 10-12-2013 20:06

Zatem dyskutuj z autorem, a nie ze mną. Przecież to nie moje zdjęcie ani nie mój artykuł. Dane kontaktowe znasz, więc co za problem? Chyba masz na tyle odwagi, żeby napisać bezpośrednio do autora, skoro - jak twierdzisz - ośmieszył Twoją osobę? W drugą stronę też nie jest trudniej, tj. autor tak samo może zarejestrować/zalogować się na tym forum i tu kontynuować dyskusję (bo widać, że też chciałby coś dodać w tym temacie). Ja w zasadzie wszystko, co miałem do powiedzenia na ten temat, już powiedziałem...

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 10-12-2013 20:13

@Hazmburk - jak się wcielisz w rolę autora swoich bezcennych w jego mniemaniu przemyśleń na temat wątku upadłego komina, to i tak przyjdzie mi kopać się z koniem. Chyba, że zdobędziesz się na odwagę i zaczniesz rozmawiać na właściwym poziomie podając swoje dane, a nie ukrywając się w cieniu anonimowości. Być może autor tekstu ze strony SKPS jest konkretnie rozpoznawalny w swoim gronie po pseudonimie, o czym przed chwilą dopisał. Ty (tu) - nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hazmburk
stary wyga

Postautor: Hazmburk » 10-12-2013 20:33

Moje dane nie mają tu nic do rzeczy. W końcu dyskutuje się na argumenty, a nie nazwiska, prawda? W nikogo też nie zamierzam się wcielać. Tak więc powtarzam: nie do mnie te zarzuty. Nie czuję się na siłach tłumaczyć, dlaczego akurat takie zdjęcie, o co chodzi w artykule i jaki zamiar przyświecał autorowi przy publikacji tekstu. To jest moja ostateczna odpowiedź.

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 10-12-2013 20:50

@Hazmburk - dyskusja na rzekome argumenty z anonimem to jak kopanie się z koniem. Zamiast konkretów są intrygi, inspirowanie szyderczych artykułów na innych stronach internetowych, prowokowanie jałowych dyskusji i wiele innych niepoważnych zachowań anonimowego prowokatora. Tymczasem problem jest taki, że uznanie terenów Przedgórza Sudeckiego jak i sporej części obszaru położonego w rejonie Bolesławca w kierunku Nowogrodźca, Jędrzychowic do Zgorzelca z jego okolicami za część Sudetów jest po prostu nieporozumieniem. A ci którzy dali sobie wmówić, że tak jest, że tak ma być i basta, nie mają odwagi spojrzeć na ten teren własnym spojrzeniem i nazwać to co widać po imieniu.
Ostatnio zmieniony 10-12-2013 20:57 przez Lech, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
olo23333
obieżyświat

Postautor: olo23333 » 10-12-2013 20:56

panowie jak chcecie się o pierdołach przekomarzać to macie prv....

Awatar użytkownika
Pudelek
bardzo stary wyga

Postautor: Pudelek » 10-12-2013 22:59

ale z prv inni nie będą mieli zabawy!
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś."

https://picasaweb.google.com/110344506389073663651

http://hanyswpodrozach.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Raubritter
bardzo stary wyga

Postautor: Raubritter » 11-12-2013 00:50

Przez takie coś nie chce mi się nawet wchodzić na forum :? Masło maślane wychodzi z tej rozmowy, troll karmi trolla.
Opatrz jeno – rzekł Szarlej, zatrzymując się. – Kościół, karczma, bordel, a w środku między nimi kupa gówna. Oto parabola ludzkiego żywota.

Wróć do „Hyde Park”