Ślęża nieznana czyli śladami ZGV...

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
Awatar użytkownika
Hazmburk
stary wyga

Postautor: Hazmburk » 21-01-2014 01:17

Gryf pisze:
Hazmburk pisze:Masz rację. Ale wcale nie musi to oznaczać, że twórcą błędu (?) jest Plan.

Jestem bardziej niż pewien, że tak jest.

Jesteś bardziej niż pewien? A ile źródeł sprawdziłeś? Sprawdziłeś chociaż to wydanie mapy Masywu Ślęży Planu z 2002 roku?

Gryf pisze:Sprawdzałem, mam tę mapę, a jednak jest.

Mógłbyś zeskanować ten fragment mapy wraz ze stopką wydawniczą?

Gryf pisze:
Hazmburk pisze:
Gryf pisze:Będę próbował dotrzeć do dwóch pozostałych źródeł bibliograficznych dotyczących tego hasła. Być może autorzy mapy z 2002 roku również posiłkowali się tymi materiałami w trakcie redagowania treści?

Słuszna decyzja.

Daruję sobie.

No właśnie... Przecież już jesteś "bardziej niż pewien", to po co?

Gryf
obieżyświat

Postautor: Gryf » 21-01-2014 01:26

Hazmburk pisze:Jesteś bardziej niż pewien? A ile źródeł sprawdziłeś? Sprawdziłeś chociaż to wydanie mapy Masywu Ślęży Planu z 2002 roku?

Kiepski żart!

Mam m.in. dwa wydania Planu, pierwsze i trzecie, 2002 i 2005 r.

Mam je właśnie przed nosem! :mrgreen:

Poza tym powołuję się na sytuację kiedy SGTS podaje jako źródło pierwsze Planowe wydanie tej mapy. Właśnie na tej mapie jako w najlepiej dostępnym źródle pojawia się "Źródło Św. Jana"

Hazmburk pisze:
Gryf pisze:Sprawdzałem, mam tę mapę, a jednak jest.

Mógłbyś zeskanować ten fragment mapy wraz ze stopką wydawniczą?

Zrobi się. Plan. 2002, wyd. I i Plan. 2005, wyd. III

Hazmburk pisze:No właśnie... Przecież już jesteś "bardziej niż pewien", to po co?

W sprawie źródła na rozdrożu "Hultaja"

Szkoda, że współcześnie nie nanosi się i nie eksponuje na mapach odcinków dawnych szlaków spacerowych takich jak Ścieżka pod Skałami, Droga Eugeniusza czy Droga Olbrzymek, które swoją atrakcyjnością i malowniczością mogą konkurować ze Skalną Percią.
Kotlina Kłodzka ≠ Ziemia Kłodzka! :)

www.bushcraft.pl

Awatar użytkownika