Czy ktos moze ma cos do polecenia w tym temacie, co zwiedzic ciekawego, moze jakies fajne miejsca biwakowe, jakies sugestie wogole odnosnie wyjazdu. (Wiem ze tam sa miny
Chorwacja i Bośnia (opuszczone miejsca, ruiny, bunkry)
Chorwacja i Bośnia (opuszczone miejsca, ruiny, bunkry)
Wybieramy sie niebawem do Chorwacji i Bośni, glownym celem wycieczki nie bedzie zwiedzanie znanych zabytkow czy lezenie na plazy a poszukiwania miejsc zapomnianych, ruin, obiektow opuszczonych rozsianych po tamtejszych gorach.
Czy ktos moze ma cos do polecenia w tym temacie, co zwiedzic ciekawego, moze jakies fajne miejsca biwakowe, jakies sugestie wogole odnosnie wyjazdu. (Wiem ze tam sa miny
)
"ujrzalam kiedys o swicie dwie drogi, wybralam ta mniej uczeszczana - cala reszta jest wynikiem tego, ze ja wybralam.. "
na wiecznych wagarach od zycia...
- Ariel Ciechański
- obieżyświat
Re: Chorwacja i Bośnia (opuszczone miejsca, ruiny, bunkry)
buba1 pisze:Czy ktos moze ma cos do polecenia w tym temacie, co zwiedzic ciekawego, moze jakies fajne miejsca biwakowe, jakies sugestie wogole odnosnie wyjazdu. (Wiem ze tam sa miny)
Bubo wszystkie przewodniki doradzają zachowania szczególnej ostrożności w górach Bośni. Nawet w Czarnogórze, która pod tym względem jest uznawana, za w miarę bezpieczną odradza się schodzenie ze znakowanych szlaków, zdarzają się co jakiś czas wypadki wejścia na minę...
Re: Chorwacja i Bośnia (opuszczone miejsca, ruiny, bunkry)
Ariel Ciechański pisze:buba1 pisze:Czy ktos moze ma cos do polecenia w tym temacie, co zwiedzic ciekawego, moze jakies fajne miejsca biwakowe, jakies sugestie wogole odnosnie wyjazdu. (Wiem ze tam sa miny)
Bubo wszystkie przewodniki doradzają zachowania szczególnej ostrożności w górach Bośni. Nawet w Czarnogórze, która pod tym względem jest uznawana, za w miarę bezpieczną odradza się schodzenie ze znakowanych szlaków, zdarzają się co jakiś czas wypadki wejścia na minę...
Zdaje sobie sprawe ze we wszystkich tych krajach jest to spory problem, mam nawet mapke miejsc szczegolnie wrednych pod tym wzgledem (z Chorwacji, z Bosni nie mam) coby wiedziec jakie tereny lepiej omijac, a i na innych ostroznosc nie zawadzi..
https://misportal.hcr.hr/HCRweb/faces/simple/Map.jspx
"ujrzalam kiedys o swicie dwie drogi, wybralam ta mniej uczeszczana - cala reszta jest wynikiem tego, ze ja wybralam.. "