Odrodzenie

Gdzie spać? Za ile? Co można polecić, a co raczej nie.
shisha
tramp

Odrodzenie

Postautor: shisha » 05-01-2007 18:51

Właśnie wróciłam z pierwszego w tym roku :) górskiego wypadu....i nocowałam w schronisku Odrodzenie na Przełęczy Karkonowskiej ( niedaleko jakże zacnego i wielogwiazdkowego hotelu czeskiego :? ) i niestety spotkałam się z fatalną podzwyżką: noclego w pokoju wieloosob. nie kosztuje już 20zł a 30zł :(
Z jednej strony rozumiem , że jest to być może jedyna szansa utrzymania się tego schroniska (wielkiego a z niezbyt wielką ilością turystów) ale z drugiej to chyba nieco za dużo jak na najtańszy nocleg :? . W sumie idąc, szczególnie zimą , przez Karkonosze i chcąc spać w schronisku to bardzo kluczowe miejsce....i byłoby cudnie jakos to miejsce zmodernizować.
Co myślicie?

ps. teraz tak myśle: jaka modernizacja skoro turystów jakoś nie za wielu...

Awatar użytkownika
mariomar
stary wyga

Postautor: mariomar » 05-01-2007 19:20

Polecam Ci nocleg w tym, Twoim pięciogwiazdkowym hotelu. Gdyż, wbrew pozorom, wcale nei jest tam za drogo. Otóż wyjasniam dlaczego. Większość czeskich hoteli górskich, a takim jest m.om. wspomniana Spindlerova bouda, oprócz noclegów hotelowych, posiada także tanie noclegi dla turystów pleckakowych (niszy standard, zbiorowa sala, ale tani nocleg). Gorąco polecam. A cóż to jeszcze za pyszne jedzonko czesi serwują. :lol:

shisha
tramp

Postautor: shisha » 05-01-2007 19:53

Jednak wydaje mi się że klimat schroniska górskiego, bufetu itp to jest właśnie to czego szukam po wielogodzinnej drodze. Niestety jakoś średnio mnie interesuje nocowanie w hotelu z restauracją, basenem..itp! Nic nie mam osobiście do hotelu i pewnie z finansowego punktu widzenia moze byc to korzystnijesze ale mam jednak takie marzenie :lol: by schroniska wojowały w górach..... :)
nie chce popadać w jakiś skrajny pesymizm i użalanie się jak to źle, bardziej zależy mi na jakiejś dyskusji 'nad tematem istnienia schroniska'...lub niebytności jego:)
a hotel jest 4* sprawdziłam:D

gar
stary wyga